Van: Arie van Westerop

tel.: 06-48381784

Aan: De Media t.a.v. de afdeling sport

Betreft: PERSBERICHT: AHC KOLPING VERLIEST NIPT VAN E&O

ALKMAAR Woensdagavond heeft de nieuwkomer in de eredivisie handbal heren AHC Kolping bijna voor een sensatie gezorgd door thuis een gelijkspel of misschien wel een nipte overwinning te behalen op landskampioen en koploper seizoen 2002/2003 E&O uit Emmen. Maar aan het eind van de wedstrijd, nadat de boomlange spits John Ranzijn van Kolping ten onrechte een derde gele kaart had gekregen en dus rood in de 55e minuut bij de stand 31-33, was de ploeg gebroken en sleepte de Emmenaren ten onrechte de volle winst uit deze spectaculaire handbalstrijd. Het werd na een ruststand 17-18 slechts 32-37 voor de ervaren ploeg uit Drenthe.

Na een snelle achterstand, binnen 3 minuten 0-4, en via 1-4 naar 1-6, 2-6, 3-6 naar 3-8, 4-8 (7e min.) naar 4-10 in de 11e minuut. AHC Kolping leek rijp voor een dikke nederlaag maar hervond zich. Ook al wisten de mannen van trainer/coach Alex Vaassen dat de koploper tot nu toe steeds met meer dan 12 doelpunten uit- en thuis hadden gewonnen.

AHC Kolping kwam binnen 3 minuten terug tot 8-10 en via 8-11 werd het 9-11, 9-12, 10-12, 11-12 en ging het publiek, mede, door de voetbal op tv, de slechts bijna halfvolle sporthal De Hoornsevaart, uit zijn dak toen de gelijkmaker in de 19e minuut op het niet werkende scorebord vermeld had moeten staan. Het scorebord van de voormalige elektronica gigant Wastora gaf aan 12-0, omdat de punten van de tegenstander niet zichtbaar waren.

E&O kwam weer op voorsprong en via 12-13, werd het 12-14, 13-14, 14-14 (22e minuut), 14-15, 15-15, 15-16, 16-16 en in de 26e minuut kwamen de Vaassenboys voor het eerst op een voorsprong (17-16) en was sauna De Hoornsevaart met bijna 500 man publiek omgebouwd tot een heksenketel .

Maar nog voor de thee werd het 17-17 en 17-18 na 30 minuten echte speeltijd. Inmiddels had het publiek al bijna 45 minuten zitten kijken. Waarom? Heel eenvoudig de dweilpauzes in de sauna waren weer te talrijk .

Gelijk na de thee en waarschijnlijk na een donderspeech van E&O trainer Peter Portengen in de Emmenkleedkamer kwamen de mannen uit Alkmaar weer gelijk en via de 18-18, 18-19, 19-19, 19-20, 20-20 (33e minuut), 20-21, 20-22,. 21-22, 21-23, 22-23, 22-24, 23-24, 24-24, 24-25 naar 24-28 in de 42e minuut.

Binnen 2 minuten kwam AHC Kolping terug tot 26-28 en liep E&O weer een puntje uit. Maar via 27-29 (46e minuut), 28-29, 29-29, 29-30 naar 29-32, 30-32 ging het naar 31-32 in de 54e minuut.

De E&O trainer/coach Portengen had de eerste 4 wedstrijden steeds in de tweede helft zijn tweede doelman Lucien Zwiers laten keepen en de hele helft vol. Portengen was niet van plan te verliezen in Alkmaar, want tot woensdag was de 2e goalie met 18 tegentreffers meer als eerste keus Guido Rink, de slechtste doelman. Rink kwam weer tussen de palen in het Emmendoel in de 54e minuut en moest dus E&O behoeden voor een afgang in Alkmaar. En dat lukte, mede door de al eerder genoemde rode kaart voor Kolpinghandballer Ranzijn.

Via de 31-33 liep E&O uit naar 31-35 (57e minuut) en werd het nog 32-35 in de 59e minuut. Maar in diezelfde slotminuut liep E&O uit naar de uiteindelijke winst van 32-37.

Alex Vaassen was ondanks het verlies tevreden en ziet de komende uitwedstrijd tegen het Rijswijkse Animo a.s. zaterdag met veel vertrouwen tegemoet. Van de nummer laatst met 0 punten (Animo) moet gewonnen worden en het verlies tegen E&O was ingecalculeerd.

Vooral het prima keeperswerk van Martijn Cappel had AHC Kolping lang in de race gehouden en AHC keeperstrainer Ben Fahdel glom van oor tot oor na de bloedstollende handbalstrijd welke een reclame was voor de handbalsport.

Topscoorder voor AHC Kolping werd Jitse Blommenstein met 8 treffers.

Andere goals: Marco Ton 7