Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten 1 oktober 2002 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders? Collegebesluiten 1 oktober 2002

Bouwaanvraag GGD in relatie tot vuurwerkbesluit

Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met de bouwaanvraag voor een kantoorgebouw door de GGD aan de Harlingertrekweg, hoewel het binnen een straal van 400-800 meter ligt van vuurwerkbedrijf JNS. De vuurwerkactiviteiten moeten echter per 1 maart 2004 op de huidige locatie beëindigd zijn. Collegebesluit: 1 oktober 2002

Aanpassing van horecabeleid 1998

Het college van b. en w. stelt de gemeenteraad voor om het horecabeleid van 1998 aan te passen. Hoewel uit de evaluatie van het horecabeleid blijkt dat over het algemeen de situatie in de Leeuwarder binnenstad een duidelijk positief beeld oplevert, willen b. en w. een aantal zaken in het horecabeleid verder verbeteren, zoals terrasvergunningen, openingstijden, De aanbevelingen daarvoor worden in de 'Inspraaknotitie voor nieuw Horecabeleid gemeente Leeuwarden' verwoord; zie bijgaande link.

Collegebesluit: 1 oktober 2002

Beleidsverslag Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2001 Uitkomsten Beleidsverslag Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2001

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Beleidsverslag Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2001 vastgesteld. Meer dan 900 mensen met een bijstandsuitkering zijn in 2001 gestart met een reïntegratietraject. Sinds 1999 is er een uitstroom van 37% uitkeringsgerechtigde trajectdeelnemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De uitstroom van trajectdeelnemers met een minder grote afstand tot de arbeidsmarkt bedraagt 55%. Het aantal Abwers daalde van 4100 op 1 januari 2001 tot 3800 op 31 december 2001. In 2001 heeft de cliëntenraad een bredere vertegenwoordiging gekregen.

Via het Beleidsverslag van Sociale Zaken en Werkgelegenheid legt het bestuur van de gemeente Leeuwarden verantwoording af aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de uitvoering van de Algemene bijstandswet, de Wet Inkomensvoorziening Arbeidsongeschikte werknemers en de Wet Inkomensvoorziening Arbeidsongeschikte zelfstandigen.

Collegebesluit: 1 oktober 2002

Stedenband Leeuwarden-Orjol

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de stedenband met Orjol met ingang van 1 januari 2003 te beëindigen. Daartoe wordt het raadsbesluit van april 1989 ingetrokken en de subsidie aan de Stichting Stedenband Leeuwarden-Orjol beëindigd. Aan de stichting i.o. wordt een eenmalig subsidie toegekend van 3.335,00 voor sport- en cultuurcontacten.

Collegebesluit: 1 oktober 2002

Bestemmingsplan Wirdum-Sportvelden vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het bestemmingsplan Wirdum-Sportvelden gewijzigd vast te stellen. De wijziging houdt in dat er nog een kassahokje op het sportveld wordt geplaatst.

Collegebesluit: 1 oktober 2002

Verbouw pand Schrans 92

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor te stellen om voor de Schrans 92, de voormalige Schranskerk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan. De bouwaanvraag behelst het geschikt maken van dit kerkgebouw voor bedrijfsdoeleinden.

Collegebesluit: 1 oktober 2002

Inspraak uitwerkingsplan Zuiderburen 3e fase

Het college van burgemeester en wethouders legt het ontwerp-uitwerkingsplan Zuiderburen 3e fase voor een periode van twee weken ter visie. Het betreft het meest oostelijk gelegen wijkdeel dat grenst aan de Staande Mastroute. Bijzonder in dit plan is Het Blauwe Hart waarin ongeveer 50 drijvende woningen zijn gepland. In totaal gaat het om 575 woningen.

Collegebesluit: 1 oktober 2002

Achter de Hoven/Vegelin

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten te starten met de sloop van de woningen in Achter de Hoven/Vegelin. Zodra een blok woningen in eigendom is van de gemeente en geen bewoner meer heeft, zal men over gaan tot de sloop. Huidige bewoners die willen vertrekken, kunnen zich voor een verhuiskostenvergoeding melden bij het projectbureau. Daarnaast wordt zo spoedig mogelijk gestart met de feitelijk sloop van het pand van Skiltronics. Hiervoor is reeds een vergunning afgegeven. De betrokken bewoners krijgen binnenkort bericht over de verdere procedure.

Collegebesluit: 1 oktober 2002

Gemeentelijk Sportbeleid

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad een kader voor het sportbeleid voor te leggen. De uitgangspunten voor het sportbeleid zijn beschreven in een kaderstellende notitie beschrijft. De Kadernota Sport wordt de commissie Welzijn als te weinig concreet beschouwd.

Het college stelt de raad voor bij het sportbeleid uit te gaan van de volgende uitgangspunten:

* Sport is een sociaal bindmiddel;
* De sportvoorzieningen in de loop der tijd concentreren in vier gebieden;

* De gemeente financiert, binnen de budgettaire mogelijkheden, de sportaccommodaties die als basisvoorziening worden aangemerkt;
* Exploitatie van de accommodaties blijft in handen van BV Sport, maar de relatie met BV Sport wordt verzakelijkt;
* Particuliere aanbieders krijgen de ruimte sportvoorzieningen te realiseren;

* De gemeente draagt bij aan internationale (top)sportevenementen die Leeuwarden op de kaart zetten;
* De gemeente bevordert de samenwerking tussen sport - onderwijs - welzijn.

* De gemeente draagt bij aan bijzondere sportevenementen van lokale verenigingen

Collegebesluit: 1 oktober 2002