Ingezonden persbericht

Revolutie in spraaktechnologie

De computer als service manager

Tote-m business architects (Amsterdam) heeft een doorbraak in de ontwikkeling van spraaktechnologie gerealiseerd en laat de computer nu het roer van het Call Center en de Helpdesk overnemen.

De klanten krijgen een Voice Response System aan de lijn dat - op basis van spraak-herkenning gekoppeld aan een case-based reasoning system - voor een oplossing van de vraag of probleemstelling zorgt.

Het grote voordeel hiervan is dat de wachttijden drastisch gereduceerd worden. De praktijk toont aan dat zo⤮n 40% van de telefoontjes op die wijze naar tevredenheid beantwoord kunnen worden. Pas in tweede instantie wordt een customer service agent ingeschakeld. Uiteraard wordt hetzelfde systeem ook via het web aangeboden, maar dan zonder spraak.

Het einddoel is dus: * het verhogen van de klanttevredenheid
* algemene kostenreductie

Self Service
Tote-m business architects lanceerde het door hen bedachte re-engineeringsprogramma in de helpdesks van een groot computerbedrijf, zowel in Nederland als in Frankrijk. Self service is daarbij het sleutelwoord. De dialoog met de computer zorgt er immers voor dat de klant eigenlijk zelf z⤮n probleem kan oplossen.

De consultants van Tote-m sturen daarbij zowel het technische ontwerp als de organisatorische omslag aan. Comsys zorgt voor de technische invulling op het gebied van IVR, spraaktechnologie en connectivity. De kennistechnologie (CBR) wordt geleverd door Kaidara Software.

Tote-m business architects b.v. te Amsterdam
Is een onafhankelijk management consultancy bureau gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen voor optimale klantrelaties, waaronder het opzetten en verbeteren van multimediale klantencontactcenters. De customer care consultancy van Tote-m staat bekend als zeer geavanceerd en is gericht op tastbare resultaten waarbij drastische besparingen hand in hand gaan met tevreden klanten en medewerkers.