Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Welke softwarepakketten bieden het meeste rendement voor Accountantskantoren?

GBNED/Softwarepakketten.nl en NOVAK (Nederlandse Organisatie van Accountantskantoren) organiseren de Benchmark software voor Accountantskantoren

Het aanbod van software voor Accountantskantoren is omvangrijk. Meer dan 50 producenten van software richten zich op dit marktsegment met een of meer toepassingen. Hoe weet je nu als Accountant welke software je moet kiezen en welke functionaliteit daarvoor wordt geboden?

Ons onderzoek richt zich daarom op het aanbod van software voor Accountantskantoren voor de volgende pakketsoorten:
* Salarissystemen

* Financiele administratie (boekhoudsystemen)
* Declaratie- en urenregistratiesystemen

* (management) Rapportage software

* Belastingaangifte

* relatiebeheer (waaronder dossierbeheer)
Softwareleveranciers kunnen via het portal www.softwarepakketten.nl opgeven welke eigenschappen hun pakketten bezitten voor Accountantskantoren.

Accountants- (en natuurlijk administratiekantoren) kunnen hun ervaring met het gebruik van softwarepakketten doorgeven via www.softwarepakketten.nl of www.novak.nl

Het gaat er bij ons onderzoek niet om welke pakketten de meeste functionaliteit bieden maar wel de geschikte functionaliteit. Accountantskantoren zijn vaak gespecialiseerd in een bepaalde branche waarvoor bepaalde registraties gelden (denk aan mineralenboekhouding of een salarisberekening voor artiesten). Een pakket moet dan aansluiten bij de behoefte van een Accountantskantoor.

Publicatie van de resultaten
Het resultaat van het onderzoek wordt 27 november a.s. bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst. Verder kunnen geĂŻnteresseerde Accountants een publicatie bestellen met de resultaten van het onderzoek. Naast de softwarepakketten wordt ook aandacht geschonken aan specifieke onderwerpen die op dit moment spelen, zoals: het gebruik van internet bij clienten van Accountants, electronisch factureren, informatie uitwisseling via XML standaards (XML Auditfile van SRA en XBRL).

Uitgebreide informatie over de benchmark vindt u op de website www.softwarepakketten.nl en www.novak.nl

EINDE PERSBERICHT