Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Diefstal kratten

LEUSDEN-Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij enkele kratten had weggenomen bij een bedrijf.

Omstreeks 13.00 uur werd de politie gewaarschuwd dat een aantal kratten waren weggenomen welke stonden bij een bedrijf gelegen aan de Paradijsweg. Een getuige zag dit gebeuren en de man werd aangehouden en de politie werd gewaarschuwd. De 33-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Oplichter actief

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een bejaarde vrouw bestolen van haar portemonnee.

Omstreeks 10.45 uur kwam een nog onbekende man aan de woning gelegen aan de Kapelweg. De man gaf aan dat hij van een woningvereniging was en dat hij nog een geldbedrag te goed had. De 89-jarige vrouw wist niet waar de man het over had maar liet hem toch binnen. De man vertelde dat hij het geldbedrag gelijk wilde hebben. De vrouw pakte haar portemonnee, legde deze op tafel en liep toen even naar de keuken. Toen de vrouw terugkwam zag ze dat de man met haar portemonnee was verdwenen.

Signalement van de man: man tussen 40 a 50 jaar, kort lichtbruin steil haar, gekleed in donkere kleding. De politie adviseert geen vreemde personen toe laten in de woning. Als mensen van bedrijven zich aan de deur melden moeten deze personen zich altijd kunnen legitimeren.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag vond er een aanrijding plaats waarbij een fietster gewond raakte.

Omstreeks 15.25 uur reed een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn over de Stadsring gaande in de richting van de Hogeweg. Ter hoogte van de Vlierbeeksingel stak de 14-jarige fietster uit Amersfoort de weg over en werd aangereden door de automobilist. Door de aanrijding raakte het meisje gewond aan haar hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Onderzoek wees uit dat de automobilist het rode verkeerslicht had genegeerd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.