Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

10.000 blaastesten in Utrecht

UTRECHT - De afgelopen maanden heeft de politie intensieve alcoholcontroles in de stad Utrecht gehouden. Van juni tot en met september zijn iets meer dan 10.000 blaastesten afgenomen. 141 Bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken. Een 50-jarige man uit Utrecht blies (al rond 20.30 uur) het hoogst gemeten promillage van 2,09 promille; dat is meer dan vier keer het maximaal toegestane. Het bleek dat 14 personen al eerder voor alcoholmisbruik in het verkeer een bon hadden gekregen. Hun rijbewijs wordt minimaal zes maanden ingetrokken.

Extra controles
Binnen de politie regio Utrecht werkt een speciaal handhavingsteam, het Bureau Verkeer Onder Controle (BVOC). Het BVOC wordt door de hele regio ingezet op plaatsen waar, door bijvoorbeeld een toegenomen aantal ongelukken, extra verkeerscontrole noodzakelijk is. Het BVOC overweegt vanwege het hoge aantal overtreders in de stad, om de komende maanden door te gaan met de extra alcoholcontroles in Utrecht.

Autokraker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 oktober een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Omstreeks 00.55 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een auto die geparkeerd stond op de Peltlaan. Onderweg naar de locatie zagen agenten een man in de buurt van de Bevinlaan lopen. De man voldeed aan het opgegeven signalement en zetten het op een lopen bij het zien van de politie.

De verdachte stak de Bevinlaan over en rende de brandgang in die uitkomt op de Rooseveltlaan. Vervolgens stak hij de Rooseveltlaan over en probeerde zich te verschansen achter één van de hoge flatgebouwen. Hier kon de politie de 21-jarige verdachte uit Utrecht aanhouden en voor verhoor overbrengen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rode Brug vond woensdagmorgen een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Rond 08.30 uur reed een 40-jarige vrouw uit Utrecht op haar fiets vanuit de richting van de Anton Geesinkstraat in de richting van de Loevenhoutsedijk. Toen de vrouw over de Rode Brug haar weg wilde vervolgen kwam er een stadsbus aan. Men reed bijna gelijktijdig over de brug waardoor de vrouw vermoedelijk haar evenwicht verloor en met haar fiets tegen de stoeprand aan reed.

De vrouw kwam ten val en werd met vermoedelijk nekletsel overgebracht naar het Diakonessen ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van flessen alcohol.

Personeel van de winkel zag omstreeks 18.15 uur dat een man een fles alcohol wilde stelen maar de fles uit zijn handen liet vallen. Om zijn dorst toch te lessen pakte de man gewoon een andere fles en wilde de winkel zonder af te rekenen verlaten. De 26-jarige verdachte uit Enschede werd buiten de winkel staande gehouden en overgedragen aan de politie. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Straatroof
UTRECHT Woensdagmiddag werd op de Karpathosdreef een vrouw beroofd van haar tas.

De 70-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 16.25 uur over het fietspad van de Karpathosdreef. Plotseling werd er tegen haar achterwiel van de fiets getrapt en kwam de vrouw ten val. Twee onbekende mannen hielden de vrouw tegen de grond door op haar been te gaan staan.
De verdachten doorzochten de tas van het slachtoffer en vertrokken daarna in onbekende richting. De politie zoekt getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Gaslek
UTRECHT Woensdagmorgen werd een gedeelte van de Amsterdamsestraatweg afgezet in verband met een gaslek in de Asterstraat.

Omstreeks 10.55 uur kreeg de politie een melding dat in de Asterstraat een sterke gaslucht hing. Ter plaatse werd duidelijk dat een grondbedrijf de hoofdleiding van het gas had geraakt. Hierdoor was een klein lek ontstaan. Een gedeelte van de Amsterdamsestraatweg en de Asterstraat werd tijdens de afdichtwerkzaamheden afgezet.

Omdat het een klein gaslek betrof was het niet nodig mensen in de directe omgeving te evacueren. Het Nutsbedrijf heeft het lek gedicht.

Snelheidscontrole
UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen naar aanleiding van klachten uit de buurt op de St. Josephlaan een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 07.45 en 09.50 uur passeerden 2124 voertuigen de controlepost.. Voor 74 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Tevens kregen twee bromfietsbestuurders een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht en het rijden zonder bromfiets certificaat.