Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.15 uur

Dode kalkoenen op het wegdek

RENSWOUDE- Op donderdagnacht werden 20 dode kalkoenen langs de weg aangetroffen. Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding dat er langs de Dorpsstraat dode kalkoenen op de weg lagen. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen langs een traject van 1.5 kilometer 20 dode kalkoenen aan. Zeer waarschijnlijk zijn de kalkoenen uit een vrachtwagen gevallen en zo op het wegdek terecht gekomen.

Gordelcontrole

VEENENDAAL- Op de Wageningselaan werd van 14.00 tot 16.00 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 250 voertuigen gecontroleerd en 18 hiervan droegen geen gordel. Een 61-jarige automobilist uit Rhenen kreeg een bekeuring voor het rijden zonder gordel en reed bij de controle wederom weg zonder gordel. De man kreeg een stopteken maar reed toch door. Op de Schoonbekestraat moest de man stoppen voor het verkeerslicht. De man werd hier aangehouden en overgebracht naar het bureau.

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdag werd in het centrum van Wijk bij Duurstede verkeerstoezicht gehouden. In totaal kregen 189 automobilisten een bekeuring omdat ze parkeerden zonder parkeerschijf en parkeerden zonder vergunning.

Spreekuur wijkagenten

VEENENDAAL - Op maandagavond 7 oktober wordt op de diverse locaties in Veenendaal weer het maandelijkse wijkagentenspreekuur gehouden. Deze spreekuren worden elke eerste maandagavond van de maand gehouden.

Bewoners kunnen met vragen en verzoeken op gebied van veiligheid over de eigen wijk tijdens het spreekuur in contact komen met de wijkagent. De locaties en tijdstippen van de spreekuren zijn als volgt:

Wijk Zuid, wijkagent Jan Schoonderbeek en Miranda Jagtenberg Dennenlaan 5 (bijgebouw Petrakerk) 19.00-21.00 uur

Wijk Noord, wijkagenten Bart de Gooijer en Anita Homan Buurthuis t Turfke, Zonnebloemstraat 1, 19.00 - 21.00 uur Buurthuis De Driehoek, Zuiderkruis 742, 19.00 - 20.00 uur

Wijk West, wijkagent Arie Slot
De wijkpost De Pionier, Panhuis 82, 19.00-21.00 uur

Naast het wijkagentenspreekuur kunt u ook via het wijksecretariaat in politiebureau Veenendaal in contact komen met uw wijkagent. Het secretariaat is tijdens kantooruren bereikbaar via tel. 0900-8844.