Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Fietsenwrakactie

IJSSELSTEIN Op woensdag 2 oktober is door de gemeente, woningbouw en politie een fietsenwrakactie gehouden in de wijken IJsselveld oost en west, Oranjekwartier en het Europakwartier.

Een aantal fietsen voldeden letterlijk aan de omschrijving wrak en werden linea recta naar de gemeentewerf afgevoerd. Zestien fietsen die nog in redelijke staat verkeerden, zijn aan het politiebureau in IJsselstein veiliggesteld. Zij kunnen door hun rechtmatige eigenaar daar worden opgehaald. Ook werden meerdere winkelwagentjes aangetroffen. Er is contact opgenomen met de betreffende supermarkten met het verzoek deze op te halen.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN In navolging op de controle van dinsdag 1 oktober (twee uur tijd: 9 snelheidsovertredingen), heeft de politie ook op woensdag 2 oktober een snelheidscontrole op het Hoogland gehouden.

De controle vond van 16.50 uur tot 17.30 uur plaats. Vier bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.

Jongen aangehouden

HOUTEN Op woensdag 2 oktober is een jongen voor belediging aangehouden.

Rond 21.30 uur spraken politiemensen op het Onderdoor een groep van ongeveer 20 jongeren aan. Naast één van hen stond een doos met daarin flesjes bier. Daarop werd de groep gewezen op het alcoholverbod en bleek geen van hen de eigenaar van het bier. Daarop plaatsten de politiemensen de doos in de politie-auto.

In de sloot nabij de plek waar de jongeren stonden, lagen meerdere lege flesjes bier. Een 17-jarige jongen uit Houten die bij de groep hoorde, bleek daarvoor verantwoordelijk te zijn en was bereid deze er uit te halen. De politiemensen haalden daarop een hulpstuk uit de politieauto, maar de jongen besloot echter in de sloot te springen en op die manier de flesjes weer op het droge te helpen. De gehele tijd gedroeg de jongen zich provocerend naar de politiemensen.

Toen de flesjes weer vaste grond onder hun bodem hadden, besloten de politiemensen hun surveillance te vervolgen. Toen zij in hun auto stapten, maakte de 17-jarige jongen schunnige bewegingen naar hen. Daarop werd hij voor belediging aangehouden. Hij is ter ontnuchtering in het politiebureau ingesloten en tegen hem zal proces-verbaal voor belediging worden opgemaakt.