Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Veel te snel

MAARSSEN Op woensdag 2 oktober moest een automobilist na een forse snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond 11.10 uur zagen politiemensen een automobilist met een behoorlijke snelheid de Zuilense Ring oprijden. Zij gingen achter de man aan en constateerden dat hij met een snelheid van 164 km/u (al gecorrigeerd) reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 45-jarige man uit Tienhoven, werd aan de kant gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding

WOERDEN Op woensdag 2 oktober vond een aanrijding tussen twee autos plaats. Een bestuurster werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 14.15 uur reed een 29-jarige automobiliste uit De Meern over de Wulvershorstbaan, komende uit de richting van de Waardsebaan en gaande in de richting van de Middellandbaan. Zij moest afremmen voor een automobilist voor haar. Een achter haar rijdende 38-jarige automobilist uit Woerden zag dit te laat en botste tegen de achterzijde van zijn voorligger.

Daar de automobiliste zwanger is, werd zij voor controle per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De auto van de Woerdense automobilist bleek niet te zijn verzekerd en is in beslag genomen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN De politie heeft op woensdag 2 oktober een snelheidscontrole op de Provincialeweg N 401 gehouden.

De controle vond tussen 13.15 uur en 14.45 uur plaats en in die tijd passeerden 457 voertuigen de controlepost. 38 Bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/u en werden bekeurd. Een erg haastige bestuurder reed 125 km/u.

Motorrijder onderuit

MIJDRECHT Op woensdag 2 oktober is een motorrijder onderuit gegaan. Zijn passagier raakte gewond.

Rond 15.35 uur reed een 29-jarige motorrijder uit Amsterdam met een 22-jarige passagiere uit Amsterdam over de Industrieweg. Een voor de motor rijdende automobilist moest voor het verkeer voor hem afremmen. Daarop ging de motorrijder ook vol in zijn remmen en gleed onderuit. Door de valpartij liep zijn passagiere vermoedelijk een gebroken arm op.

Beide opzittenden van de motor werden per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Zij mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Fietser gevallen
MIJDRECHT Op woensdag 2 oktober is een fietser licht gewond geraakt bij een aanrijding.

Rond 16.30 uur reed een 13-jarig meisje uit Mijdrecht met haar fiets over de Tweede Zijweg, komende uit de richting van de Provincialeweg N 201. Voor haar in dezelfde richting reed een 12-jarige fietsster uit Mijdrecht. Het 12-jarige meisje moest afremmen, waarna het 13-jarige meisje met haar voorband tegen de achterband van haar voorligster reed. Het 13-jarige meisje viel en kwam daarbij op haar hoofd terecht. De andere fietsster kwam niet ten val.

Het 13-jarige meisje is door het personeel van een ambulance ter plaatse onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd, maar gezien haar hoofdpijnklachten werd zij per ambulance thuis gebracht.

Poging beroving
MAARSSEN Op woensdag 2 oktober probeerde een jongen de GSM van een ander te stelen.

Rond 20.00 uur fietste twee jongens van 12 en 14 jaar en afkomstig uit Maarssen over het fietspad ter hoogte van het tunneltje Duivenkamp-Bloemstede. De 12-jarige jongen was met zijn GSM aan het bellen. Naast hen kwamen twee bromscooters rijden met op beide scooters twee jongens. Eén van de passagiers van die brommers pakte de 12-jarige jongen bij zijn arm en probeerde zijn GSM te pakken. De jongen wist zich los te rukken en rende weg, waarbij hij zijn fiets achterliet. Vervolgens werd de 14-jarige jongen door de passagier van de andere brommer van zijn fiets geschopt. Ook de 14-jarige rende daarop weg. De beide jongens zijn even later teruggekomen en hebben hun fiets weer gepakt.

Alle vier de verdachten hadden een licht getinte huidskleur en waren 15-20 jaar oud. Eén van hen droeg een helm, de rest niet. Zij reden op een zwarte Puch Zipp en een Gilera Runner. Signalement van de jongen die de GSM probeerde te pakken: 1.80 1.85 meter, krachtig postuur, halflang zwart haar tot in de nek, beetje bol gezicht, litteken van enkele centimeters op een wang en groene ogen. Hij droeg een zwarte halflange jas met een geel Nike logo, licht blauwe Armanibroek met ± 15 cm omgeslagen broekspijpen en bruin / witte instapschoenen van het merk Pradas. De jongen die de 14-jarige schopte had een witte Umbro jas aan.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met district Rijn & Venen, bureau Maarssen op tel. 0900-8844.