Ingezonden persbericht

Persbericht

3 oktober 2002

Integreer webservices gemakkelijk in bestaande business processen

~ Software AG s XML Mediator integreert
bedrijfsprocessen middels SOAP-Gateway ~

Software AG heeft een nieuwe versie van haar EntireX XML Mediator aangekondigd. Door ondersteuning van SOAP (Simple Object Access Protocol) is mediator het centrale onderdeel dat nodig is om webservices binnen bedrijfsprocessen efficiënt en eenvoudig te gebruiken. Het voorziet in een technologische basis om bedrijven te helpen met elkaar te communiceren en documenten uit te wisselen via Internet. Met de nieuwe EntireX XML Mediator, kunnen ontwikkelaars nu eenvoudig webservices integreren in bestaande applicaties.

Onderdeel van XML Mediator is XML Transform, van TIBCO, waarmee eenvoudig XSLT stylesheets (eXtensible Stylesheet Language Transformation) gemaakt en getest kunnen worden. Uitgebreide ondersteuning van XML schema's en de intuïtieve gebruikersinterface maken van XML Mediator een zeer toonaangevende ontwikkeloplossing.

"Onze klanten hebben oplossingen nodig die het uitwisselen van XML-documenten, inclusief de hierbij vaak benodigde conversie en omzettingen, eenvoudig maken," aldus Schalk Viljoen, Vice President Product Marketing bij Software AG. "Software AG s XML Mediator is de tool die deze behoefte van de klant oplost. Hiermee voorzien wij in de behoefte aan snelle en efficiënte integratie van in- en externe bedrijfsprocessen via Webservices."

Software AG heeft EntireX XML Mediator voor het eerst geïntroduceerd in juni 2002. EntireX XML Mediator beheert processen op basis van XML-regels. Hierdoor kan het documenten en berichten op basis van de inhoud doorsturen naar de juiste ontvangers. Tevens converteert het de content vanuit verschillende XML-formaten naar het benodigde XML-formaat of naar presentatie-standaarden zoals HTML, PDF en WML. Ook kunnen delen van bestaande XML-documenten verzameld worden in een compleet nieuw document. Zo kan bijvoorbeeld automatisch een financieel rapport gegenereerd worden dat is gebaseerd op XBRL.

Software AG ondersteunt webservices
Software AG voorziet in de ontwikkelingstools en technologieën die nodig zijn om webservices eenvoudig aan bestaande applicaties toe te voegen. EntireX vergroot de efficiency van bedrijfsprocessen omdat zij de uitwisseling van informatie tussen het interne IT-systeem van het bedrijf en externe business partners automatiseert. Met EntireX kunnen integratieprojecten tot tien keer sneller worden gerealiseerd en met programmeerkosten die tot 80 procent lager zijn dan met traditionele integratietechnologieën. In het proces kunnen bestaande bedrijfskritische applicatiefuncties makkelijk beschikbaar gemaakt worden als services en dan hergebruikt worden in nieuwe Web-gebaseerde oplossingen of beschikbaar gemaakt worden via XML of andere internetstandaarden.

EntireX Communicator is het centrale component voor de ontwikkeling van webservices. Deze applicatie ondersteunt standaardtechnologieën zoals SOAP, WSDL en XML en transformeert bedrijfskritische applicaties in een webservice met minimale programmeerinspanningen. Ontwikkelaars kunnen Tamino XML Server van Software AG hierbij gebruiken om de afgesproken services, de verstuurde berichten en de uitgewisselde documenten centraal op te slaan.

EntireX XML Mediator is nu beschikbaar voor Windows NT, Windows XP en Windows 2000 en Solaris SPARC en Ultra SPARC. Een demoversie voor 30 dagen kan op internet worden gevonden op www.softwareag.com/entirex/download/. EntireX XML Mediator kost 25.000 euro, de EntireX WebServices toolkit is verkrijgbaar vanaf 12.000 euro. Dit is een fractie van de prijs die voor traditionele integratiebrokers berekend wordt.

Voor meer informatie over het onderwerp XML-gebaseerde applicatie-integratie, bezoekt u de Demo Zone van Software AG op www.demozone.softwareag.com/tbidemozone.

(757 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is één van Europa's grootste producent leverancier van systeemsoftware en -diensten en maakt wereldwijd de integratie van bedrijfsgegevens -en management mogelijk. Software AG's producten beheren de centrale IT processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT architecturen. Volgens IDC is Software AG, dankzij haar Tamino XML server, wereldwijd marktleider in de XML database- en servermarkt. Software AG's B2B oplossingen richten zich op op XML gebaseerde integratie (bijvoorbeeld webservices) en enterprise content management systemen. Software AG heeft een portfolio van maar liefst 300 distributeur- en technologiepartners waaronder IBM, Sun, Microsoft, Hewlett Packard en leveranciers van oplossingen zoals BEA, Tridion, Stellent en Ixos. In 2001 behaalde het concern een totale omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG is genoteerd op de beurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.)

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 030 750 30 00Fax: 030 750 30 99
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com