Verbond van Verzekeraars

ABN AMRO Leerbedrijf van het Jaar 2002

ABN AMRO Apeldoorn is vorige week gekozen tot het beste Leerbedrijf van het Jaar 2002 in het bank- en verzekeringswezen. De vakjury oordeelde dat de Apeldoornse vestiging mbo-leerlingen uitstekende mogelijkheden biedt voor hun beroepspraktijkvorming. De publieksprijs ging naar assurantietussenpersoon Assurisk in Tilburg.

De verkiezing werd georganiseerd door ECABO (de onderwijskoepel voor het economisch en administratief onderwijs) in samenwerking met de NVA, de NBVA, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Verbond. Doel van de verkiezing is de aandacht te vestigen op het belang van de stage, ofwel de beroepspraktijkvorming (BPV). Banken en verzekeraars die in het afgelopen jaar één of meer stagiaires hebben begeleid in de mbo-opleidingen Commercieel medewerker banken, Commercieel medewerker verzekeringen of Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen, konden voor de verkiezing worden genomineerd.

In totaal haalden vijf financiële dienstverleners de finale van ECABOs verkiezing. Een vakjury (bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven) beoordeelde de vijf organisaties op het opleidingsklimaat, de arbeidsomstandigheden, planmatigheid van opleiden en de betrokkenheid van het bedrijf in vormgeving en inhoud van opleidingen. Uiteindelijk kwam ABN AMRO Apeldoorn als beste uit de bus. De vestiging in Apeldoorn mag nu meedoen aan de landelijke verkiezing Leerbedrijf van het Jaar voor alle branches, die eind 2002 plaatsvindt. De winnaar van de publieksprijs, Assurisk uit Tilburg, viel onder meer op door zijn sterke betrokkenheid bij het nieuwe onderwijswinkelcentrum van onderwijsinstelling De Rooi Pannen in Tilburg.