Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 oktober 2002
·

Woninginbraak Noordwijk
Terwijl de bewoners thuis waren werd in de nacht van donderdag 3 oktober ingebroken. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door het hengelen of flipperen van de voordeur. Weggenomen werd een rugtas en een mobiele telefoon.

Inbraak in woningen Leiden
Op woensdag 2 oktober werd ingebroken in een woning aan de Joseph Haydenlaan, de Pieter Bothstraat, de Klikspaanweg en het Flanorpad. Bij twee inbraken werd een voordeur voordeur werd opengebroken. In het andere geval werd een raam opengebroken. Aan het Flanorpad wist de onverlaat de woning binnen te sluipen. Uit deze woning is een telefoon en een portemonnee gestolen. Uit de andere woningen werd ondermeer een horloge, geld, pasjes, een digitale fotocamera, een gouden ketting en een cd-speler gestolen.

Politie houdt wietteler aan Leiden
De politie hield op woensdag 2 oktober rond 14.15 uur de 41-jarige bewoner van een woning aan de Ter Haarkade aan. Bij de verdachte werd op zolder een wietplantage van ongeveer driehonderd plantjes aangetroffen. Het kweekmateriaal is vernietigd. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op.

Politie houdt geweldplegers aan Leiden
Nadat de politie op donderdag 3 oktober rond 01.10 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Lammermarkt poolshoogte ging nemen naar aanleiding van een melding van een vechtpartij, kreeg zij het aan de stok met de twee amokmakers. De twee Leidenaars van 19 en 21 jaar verzetten zich bij hun aanhouding. Ook mishandelde één van de twee een agent. Deze werd op het hoofd geslagen en liep een bloedlip op. Uiteindelijk zijn de twee ingesloten.
Rond 02.50 uur hield de politie bij een uitgaansgelegenheid aan de Lange Scheistraat een 24-jarige Leidenaar aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor een portier van de uitgaansgelegheid met een bierglas te hebben bedreigd. Ook zou hij geprobeerd hebben hem te slaan. De portier wist de aanval af te weren en de Leidenaar vast te pakken en te houden in afwachting van de komst van de politie.

Automobilist botst op boom Aarlanderveen
Door nog onbekende oorzaak botste op woensdag 2 oktober rond 09.00 uur op de Oostkanaalweg een 68-jarige man uit Langeraar met zijn auto tegen een boom. De man liep daarbij een gebroken arm op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Auto te water Nieuwerkerk aan den Ijssel
De politie heeft op donderdag 3 oktober omstreeks 01.30 uur een 48-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste raakte bovendien met haar voertuig te water langs de Schielandweg. De automobiliste reed over de Schielandweg in de richting van Nieuwerkerk aan den Ijssel en wilde een auto inhalen. Om onbekende reden schrok de automobiliste waardoor ze de macht over het stuur verloor. Toen zij weer achter de auto wilde rijden raakte zij dit voertuig waarna haar auto begon te tollen en in het water aan de rechterzijde van de weg terechtkwam. Een blaastest gaf een uitslag aan van 430 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobiliste wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg zij een rijverbod van vier uur.