Politie Gelderland-Midden

Ede, 3 oktober 2002

Politiewijzer wordt vanaf
7 oktober verspreid

Vanaf volgende week (7 oktober) wordt in het district West-Veluwe Vallei begonnen met de verspreiding van de Politiewijzer. Een tweejaarlijkse uitgave van de politieregio Gelderland-Midden, waarin een schat aan politie informatie is te vinden.

Vanzelfsprekend zijn dat de bereikbaarheidsgegevens van de verschillende bureaus. Maar natuurlijk zijn ook alle gebiedsagenten in de Wijzer terug te vinden, ingedeeld naar wijk. Een ook bij hen staan de meest actuele bereikbaarheidsgegevens.

Trefwoordenlijst
Uit reacties van lezers spreekt, dat de trefwoordenlijst een bestseller genoemd mag worden. Aan de hand van een reeks begrippen wordt duidelijk uitgelegd wat ze betekenen. Zo wordt gesproken over 'dwangmiddelen', over het 'legitimatiebewijs' van de politie, wordt geadviseerd om de 'PIN-code' nooit af te geven, staan natuurlijk de tarieven van 'snelheids- en andere overtredingen' genoemd en wordt ingegaan op de regels rond het gebruik van 'zwaailicht en sirene'. Kortom, de Politiewijzer verdient het eens rustig bekeken te worden.

Huis aan huis
Omdat de politie het belangrijk vindt dat het publiek haar goed weet te vinden, wordt de brochure vanaf 7 oktober huis-aan-huis verspreid. Daarbij respecteren we verzoeken van mensen die geen ongeadresseerd drukwerk wenst te ontvangen. Het kan dus betekenen dat niet iedereen de Politiewijzer ontvangt. Daarom is er op de bureaus in Ede, Wageningen, Nijkerk en Barneveld een restant Politiewijzers aanwezig. Maar reageer snel! Want op is op. En de nieuwe Politiewijzer wordt op z'n vroegst over twee jaar weer in produktie genomen.


- - -

Harry Munniksma
0318 - 688221