Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-10-2002
Berichten van woensdag op donderdag 3 okt Martin Panman 0651611628

Bromfietser rijdt voetganger met rollator omver

DARP Woensdagmiddag reed 16 jarige bromfietsbestuurder uit Onna met zijn bromfiets over het fietspad van de Ruiterweg in Darp. In een bocht verloor hij door een te hoge snelheid de macht over het stuur, belandde in een berm, slipte en kwam tegen een in de berm staande 73 jarige mevrouw uit Darp tot stil stand. Deze vrouw stond met haar rollator in de berm te praten met een andere vrouw. De Vrouw raakte door het ongeval gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Loslopende paarden

ASSEN Vannacht kreeg de politie een melding dat er paarden liepen op de Rolderhoofdweg. De politiesurveillance trof daar inderdaad zes loslopende paarden aan. Samen met de wakker gemaakte eigenaar zijn de paarden weer in een weiland gedreven. Er gebeurden gelukkig geen ongelukken.

Alcoholcontrole

ASSEN De politie hield woensdagmiddag en avond een verkeerscontrole op diverse plaatsen in Assen. s Middags werd 18 keer een blaasproef afgenomen. Niemand had te veel gedronken. Wel kreeg 1 bestuurder een proces-verbaal voor het niet dragen van een gordel en 1 bestuurder kreeg een prent omdat zijn auto niet APK gekeurd was.

In de avond zijn 21 blaasproeven genomen. 1 bestuurder kreeg een pv voor het niet dragen van de gordel. 13 fietsers kregen een bekeuring voor het niet hebben van goede verlichting.

gearrsteerde fietsendief pleegt verzet

ASSEN Woensdagavond kreeg de politie een melding dat er een fietsen gestolen waren aan de Wolgastraat en Beethovenstraat. In de omgeving trof de politie een man op een fiets aan, die voldeed aan het opgegeven signalement. De man gaf een valse naam op en verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij schopte en spuugde naar de politiemensen. Verder vernielde hij een raam van de politiebus. Uiteindelijk bood peperspray uitkomst. De verdachte werd rustig en kon overgebracht worden naar het politiebureau. Het gaat om een Ruandees die in Assen woont. Hij is ingesloten

Diefstal uit auto

MEPPEL In Meppel deed een 44 jarige automobilist aangifte van inbraak in zijn auto. Zijn auto stond voor het NS station. Een raam was ingeslagen en een frontje van een radio was verdwenen.

Winkeldief

HOOGEVEEN In Hoogeveen is woensdagmiddag een winkeldief aangehouden. Het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Hoofdstraat zag dat de man een pak vlees ter waarde van ruim 6 euro niet afrekende. Hij werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat hij nog een boete open had staan van ruim 200 euro. Het gaat om een 46 jarige man uit Hoogeveen.