Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 3 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: geluidsapparatuur in beslag genomen
Naar aanleiding van geluidsoverlastklachten nam de politie woensdagnacht in een woning aan de Hyacintstraat de stereoapparatuur in beslag. Op aanbellen en kloppen werd niet gereageerd door de bewoner en daardoor waren de agenten genoodzaakt de deur in te trappen. De 51-jarige bewoner lag in beschonken toestand te slapen op de bank. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: lastige gast
In een woning aan de Meeuwerderweg werd woensdagavond een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De man was te gast in de woning en werd op een gegeven moment vervelend. Op het verzoek om het pand te verlaten voldeed hij niet en hij bedreigde een van de aanwezigen. De politie werd gewaarschuwd die de onder invloed zijnde man aanhield. Ook tegenover de agenten was de dronken man erg lastig. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Haren: man vernielt ruiten politiebureau
Een 64-jarige man uit Groningen werd woensdagavond bij het politiebureau in Haren aangehouden nadat hij een viertal ruiten van het bureau had vernield. De politie had eerder op de avond bemoeienis met de man gehad toen hij met een ijzerzaag een fietsslot probeerde door te zagen. Omdat niet duidelijk was wiens eigendom de fiets was werd deze op het bureau geplaatst. De verdachte werd aangehouden voor vernieling en ingesloten.

Groningen: wildplassende Duitser
In de Kleine Peperstraat werd een 29-jarige man uit Grosenketen op de bon geslingerd voor wildplassen. Hij stond woensdagnacht inde straat tegen een muur te urineren. Hij betaalde de bon van 46 euro contant.

Groningen: dronken fietser ten val
Een 21-jarige Stadjer op de fiets probeerde woensdagnacht in een overmoedige bui op de Oude Ebbingestraat tussen twee fietsende agenten door te komen. Door zijn drankgebruik kwam de jongeman tijdens de actie tegen een schouder van een agent aan en viel. Na zijn val begon hij de agenten uit te schelden. Hij werd aangehouden en kreeg processen-verbaal voor, rijden onder invloed (1.55 promille) en belediging van een ambtenaar in functie.

Groningen: bejaarde vrouw beroofd
In een lift van en flat aan de Esdoornlaan werd woensdagmiddag rond 16.00 uur een 84-jarige vrouw beroofd van haar portemonnee. Een vrouw met opvallend rood haar bedreigde in de lift de bejaarde vrouw met een mes en maakte haar de portemonnee afhandig. Getuige die mogelijk meer informatie hebben over de verdachte vrouw worden verzocht te bellen met bureau Diamantlaan via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: man (43) na bedreiging opgepakt
Een 43-jarige man uit Groningen werd woensdagmiddag op de Vismarkt aangehouden voor bedreiging van een 29-jarie Stadjer. De Stadjer had de man die op een privé parkeerterrein tussen autos stond en zilverpapiertjes bij zich had aangesproken. Na een woordenwisseling pakte de verdachte een mes en dreigde daarmee. De verdachte werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Winschoten: softdrugs in beslag genomen
Be politie van Winschoten heeft woensdagnacht bij een viertal Duitsers uit Garrel, te weten een 18-jarige vrouw en drie mannen van 18, 19 en 20 jaar, woensdagnacht softdrugs in beslag genomen. Het stel werd in hun auto gecontroleerd op de Stationsweg in Winschoten. Daarbij roken de agenten een sterke wietlucht. Nader onderzoek leverde onder meer 8 zakjes wiet, 3 zakjes hasj en een zakje paddos. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zuidhorn, dronken lui in auto
De politie trof woensdagavond op de Rijksstraatweg bij Zuidhorn vier dronken lieden in een personenauto aan. De chauffeur, een 36-jarige inwoner van de Stad was niet in staat om goed te rijden. De motor sloeg af toen hij de Rijksstraatweg opreed. Bovendien reed hij bijzonder langzaam en midden op de weg. Bij controle bleek hij bijna 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en uit het archief bleek dat hij inmiddels tien keer in zes jaar tijd eerder voor het rijden onder invloed was aangehouden. Daarvoor had hij inmiddels een ontzegging van de rijbevoegdheid tot ruim in 2005 opgelegd gekregen. Tevens moest hij in verband met een veroordeling nog 17 dagen zitten. Hij werd meteen ingesloten. De drie passagiers zijn vanwege hun dronken toestand overgedragen aan het eigen zorgkader thuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwolde: auto over de kop
Een 63-jarige Winsumer is woensdagmorgen op de Pijpsterweg bij Noordwolde met zijn auto over de kop gevlogen, nadat hij enigszins abrupt uitweek naar rechts en in een slip raakte. De auto kwam daardoor dwars op de weg te staan en sloeg vervolgens enkele keren over de kop. De Winsumer raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Betrokkene reed over een bruggetje in de weg. Toen hij daarover heenreed zag hij plotseling uit tegen gestelde de andere automobilist, een 37-jarige dorpsgenoot. Hij schrok en stuurde direcht na het passeren van het bruggetje te sterk naar rechts, waardoor hij het voertuig niet meer onder controle had.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)