Korps: Flevoland, plaats: Gehel regio 3-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Informatie gestolen container gevraagd
EMMELOORD De politie is een onderzoek gestart naar een gestolen container. Zij komt graag in contact met mensen die hier meer over weten. De container is rond 12 september vanaf de Dukaat, vlakbij de Kuinderweg, weggehaald. Het gaat om een zogenaamde zeecontainer die groot en zwaar is en op een vrachtwagen geladen kan worden. In de container zat onder meer kabelmateriaal. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche van politie Emmeloord.

Aanhouding fietsendieven
ALMERE De politie heeft woensdagavond op de Straat van Florida twee Almeerders, 16 en 17 jaar, aangehouden voor fietsendiefstal. Getuigen hadden gezien dat ze bij het Centraal Station fietsen stalen en in de trein naar Almere Buiten stapten. Ook vanaf het station in Almere Buiten kwamen bij de politie meldingen binnen van fietsendiefstal. Kort daarna konden de jongens worden aangehouden. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen en vraagt hen aangifte te doen. Dit kan op het politiebureau of digitaal via de website: www.politie.nl/flevoland.

Aanhouding schennispleger
DRONTEN De politie heeft woensdagavond een 31-jarige Drontenaar aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid. De man had in een lijnbus tot grote ontsteltenis van zijn medepassagiers zijn geslachtsdeel ter hand genomen. De man is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding inbrekersgereedschap
LELYSTAD De politie heeft woensdagnacht een 35-jarige Lelystedeling aangehouden. Ze zagen de man lopen met een tas die bij controle vol bleek te zitten met gereedschap dat gebruikt kan worden bij inbraak. De gereedschappen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Aanhouding straatroof
ALMERE Een 13-jarige jongen uit Almere is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van straatroof. Hij zou bij de Wijsgeerbaan de mobiele telefoon van een 16-jarige plaatsgenoot gestolen hebben. Hij kon aan de hand van het opgegeven signalement op het Stationsplein aangehouden worden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Aanhoudingen autodieven
ALMERE De politie heeft woensdagnacht op de Noorderdreef twee Almeerders van 51 en 40 jaar en een 51-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden op verdenking van autodiefstal. Surveillerende agenten troffen de vrouw en een van de mannen aan in een stilstaande auto. Bij controle bleek de auto gesignaleerd te staan als gestolen. De twee verklaarden dat ze een lift hadden gekregen van de tweede man. Hij zou benzine aan het halen zijn. De drie verdachten zijn even later aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs
ALMERE Surveillerende agenten hebben woensdagnacht op de Muiderzandweg een 25-jarige man uit Drachten aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.