Gemeente Wageningen

Aanvraag speelautomaten 2002

Op 1 juni 2000 is de gewijzigde Wet op de Kansspelen en het bijbehorende Speelautomatenbesluit in werking getreden. Voor bepaalde horeca-inrichtingen heeft deze wijziging ingrijpende consequenties. Onder andere mogen de zogenaamde laagdrempelige horeca-inrichtingen vanaf 1 januari 2001 géén kansspelautomaten meer plaatsen. Voorbeelden van laagdrempelige horeca-inrichtingen zijn: snackbar, discotheek, cafetaria, coffeeshop, broodjeszaak, lunchroom, grillroom, shoarmazaak, snookercentrum, combinatie café/cafetaria, combinatie café/cafetaria met afhaalgedeelte, combinatie café/petit restaurant, etc.
Deze inrichtingen mogen alleen maar behendigheidsautomaten exploiteren (géén gokkasten!).

Horecaondernemers moeten bij de gemeente ieder jaar opnieuw een aanwezigheidsvergunning aanvragen voor het hebben van óf gokkasten óf behendigheidsautomaten (per categorie maximaal 2 automaten).

Volgens de informatie van de gemeente beschikken niet alle horecaondernemers over een aanwezigheidsvergunning voor speelautomaten voor het lopende jaar 2002.
Deze ondernemers zijn dus in overtreding (economisch delict).

In de laatste week van september zijn vele horecaondernemers aangeschreven om alsnog een vergunning aan te vragen. Diegene die deze brief niet hebben ontvangen kunnen in het stadhuis, Markt 22, het aanvraagformulier afhalen. Het formulier moet vóór 6 oktober 2002 weer ingeleverd zijn.

Net zoals vorig jaar worden de aanvragen om aanwezigheidsvergunningen, die na deze datum binnenkomen, niet meer verleend.