Gemeente Doorn


12 dagen regeling horeca-, sport- en recreatie

De gemeenteraad maakt bekend dat de 12 dagen regeling Horeca-, Sport- en Recreatie is vastgesteld in de openbare vergadering van 24 september 2002. Deze regeling is opgenomen in hoofdstuk 4 van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Doorn. Via de gemeentelijke 12 dagenregeling mogen een aantal keren per jaar ondernemers in de Horeca, Sport- en Recreatiesector meer geluid produceren in hun zaak dan volgens het Besluit Horeca-, Sport- en Recreatie-inrichtingen milieubeheer is toegestaan. De dagen waarop de volumeknop verder open mag, zijn te verdelen in zogenaamde 'collectieve' en 'individuele' dagen.
De collectieve dagen, drie in totaal, worden jaarlijks vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en gepubliceerd in dit blad. Daarnaast kunnen ondernemers zelf ook nog een aanvraag indienen voor vier individuele dagen per jaar. De vrijstelling van de normen geldt slechts tot 24.00 uur.
De 12 dagenregeling treedt op 1 januari 2003 in werking en ligt vanaf heden ter inzage bij de Infohoek van het gemeentehuis, Park Boswijk, Huize Beatrix en in de openbare bibliotheek.
De collectieve dagen die het college voor 2003 heeft vastgesteld zijn koninginnedag en de vrijdag en zaterdag tijdens de jaarlijkse kermis. Aanvraag
Voor individuele dagen is een melding nodig middels het kennisgevingsformulier wat verkrijgbaar is bij de gemeente (afdeling Milieu en Openbare Werken). Dit formulier dient uiterlijk drie weken voor de geplande dag in het bezit te zijn van de Milieudienst Zuid Oost Utrecht (Postbus 461, 3700 AL Zeist.
De periode van drie weken is minimaal nodig om tijdig de politie en handhavers van de Milieudienst in te lichten over plaats en datum van de te verwachten extra geluidsproductie. Daarnaast kan nog tijdig gepubliceerd worden.
Op deze verordening is de Tijdelijke referendumwet (Trw) van toepassing.
Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 22, eerste lid, Trw besloten dat over het besluit van de raad tot vaststelling van deze verordening een gemeentelijk referendum kan worden gehouden. Tegen dit besluit van burgemeester en wethouders staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak. Een gemotiveerd beroepschrift dient binnen zes dagen, ingaande de dag na bekendmaking van het besluit, te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Inleidend verzoek tot het houden van een referendum Op grond van artikel 44, tweede lid, Trw kan iedere kiesgerechtigde binnen drie weken na deze bekendmaking persoonlijk een inleidend verzoek tot het houden van een gemeentelijk referendum indienen. Het verzoek tot het houden van een referendum kan uitsluitend worden gedaan door middel van een bij de afdeling Burgerzaken te verkrijgen formulier. Bij de indiening en ondertekening van het verzoek dient men zich te identificeren.

Vervolgprocedure
De procedure omtrent het definitieve verzoek tot het houden van een referendum, volgend op het inleidend verzoek, wordt bekend gemaakt indien minimaal 1% van de van de kiesgerechtigden (circa 81 personen) een geldig inleidend verzoek heeft ingediend. Indien deze drempel niet is gehaald wordt de afwijzing van het inleidende verzoek bekendgemaakt onder vermelding van de wijze waarop hiertegen beroep kan worden ingediend, tenzij in het geheel geen inleidende verzoeken zijn ontvangen.