Actueel

Wet personenvervoer 2000: Concessieverlening aan BBA tevergeefs door Connexxion bestreden.

Bron: College van Beroep voor het Bedrijfsleven 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 3-10-2002

Het dagelijks bestuur van het Bestuur Regio Utrecht heeft een openbare aanbestedingsprocedure uitgeschreven ter zake van de concessie voor het verrichten van openbaar vervoer in het concessiegebied Noordwest. Onder meer Connexxion N.V. en BBA hebben in dit kader een aanbieding gedaan. Het dagelijks bestuur van het Bestuur Regio heeft bij besluit van 8 juli 2002 aan BBA de concessie verleend, aangezien zij van mening is dat BBA de economisch meest voordelige aanbieding heeft gedaan.

Connexxion Openbaar Vervoer N.V. heeft tegen dit besluit bezwaar gemaakt en zich voorts tot de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven gewend met een verzoek om een voorlopige voorziening.

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft dit verzoek om een voorlopige voorziening in zijn uitspraak van 12 september 2002 afgewezen. De voorzieningenrechter stelde in zijn uitspraak voorop dat verzoekster, Connexxion Openbaar Vervoer N.V., niet als belanghebbende in de zin van artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht kon worden aangemerkt, aangezien niet zij, doch Connexxion N.V. zich in het kader van de aanbestedingsprocedure als één van de aanbieders heeft gepresenteerd.
Voorts heeft de voorzieningenrechter uitgemaakt dat, voorshands, in dit geval de inrichting en uitvoering van de aanbestedingsprocedure de toets der kritiek kan doorstaan en niet is gebleken dat de concessieverlening aan BBA ten onrechte heeft plaatsgevonden.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE8314

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9207&i=&ti= .