Gemeente Oosterhout

Wethouder Oolhorst in startblokken in De Bunthoef

Het gemeentebestuur stemde begin juli in om een bedrag van 396.000 te besteden aan voor- en vroegschoolse educatie (VVE) in Oosterhout. De rijksregeling VVE is gericht op het bestrijden en voorkomen van taalachterstanden bij jonge kinderen van 2 tot 6 jaar. Diverse peuterspeelzalen en basisscholen in Oosterhout nemen deel aan dit project. De gemeente ontvangt op grond van de regeling rijksgelden een bedrag voor de totale uitvoeringskosten voor de VVE-projecten.

Aanstaande woensdag 2 oktober brengt wethouder Oolhorst om 14.00 uur een eerste werkbezoek aan één van de deelnemers in het VVE-project, peuterspeelzaal De Bunthoef. Het bezoek zal ongeveer een uur in beslag nemen.

Vanaf januari jl. draait het VVE-project aldaar in samenwerking met een aantal basisscholen. Om kinderen (zowel allochtoon als autochtoon) goed te kunnen volgen en stimuleren wordt daar gewerkt met het didactische programma Startblokken. Oolhorst krijgt tekst en uitleg en praat met ouders en teamleiders om van dichtbij te kunnen zien hoe zij dit project ervaren.

Oosterhout, 27 september 2002