Gemeente Bussum

Energiebesparing

De actie Gooi Vecht voor Energiebesparing 3-10-2002

Wilt u een lagere energierekening? Wilt u meer wooncomfort? Wilt u bijdragen aan een beter milieu? Dat kan binnen de actie 'Gooi Vecht voor energiebesparing', die onze gemeente is gestart in samenwerking met het gewest Gooi en Vechtstreek en acht andere gemeenten. U kunt zich gedurende de actie gratis laten adviseren over de energiezuinigheid van uw huis. Vervolgens kunt u uw huis extra voordelig voorzien van verschillende isolatiemogelijkheden en energiezuinige maatregelen. Binnen de actie was energie besparen en de aanschaf van een zonne-energiesysteem nog nooit zo eenvoudig en aantrekkelijk!

De subsidies
De overheid stimuleert de toepassing van energiebesparende maatregelen door middel van de Energie Premie Regeling (EPR). Via deze regeling kunnen particulieren na uitvoering van bepaalde energiebesparende maatregelen geld terug krijgen. Behalve de subsidie van de overheid, geeft uw energiebedrijf ook nog eens een extra subsidie op warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers.

Verenigingen van eigenaren
Behalve de standaard maatregelen waarvoor particulieren subsidie kunnen krijgen, is er een aantal maatregelen speciaal voor verenigingen van eigenaren. Hierbij kunt u denken aan maatregelen als individuele warmtemeters en daglichtsensoren in de gemeenschappelijke ruimten. Ook galerij-afdichting en HF-verlichting komen voor subsidie van de overheid in aanmerking.

25 % Extra subsidie met het gratis Energie Prestatie Advies (EPA)! Het is mogelijk om boven op de subsidies van de overheid nog een extra subsidie bonus van 25% te krijgen. Hoe? Door een Energie Prestatie Advies (EPA) uit te laten voeren. Het EPA advies geeft u inzicht in de energiezuinigheid van uw woning. In ongeveer een uur wordt, door een gecertificeerd EPA adviseur, de energetische kwaliteit van uw woning geheel in kaart gebracht, waarna er met behulp van de computer wordt doorberekend wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor uw woning. De kosten van het EPA krijgt u van de overheid vergoed dus kost u uiteindelijk niets! De extra 25% subsidie op de energiepremie krijgt u voor alle maatregelen die in het EPA rapport geadviseerd worden

Meer informatie
Wilt u meer informatie over subsidies, energiebesparende maatregelen of de actie zelf? U kunt uw vragen stellen bij het centrale informatiepunt van de actie, bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 18 uur, tel. (030) 300 24 77. Hier kunt u ook een gratis actiefolder opvragen. U kunt de folder ook downloaden van het internet. Dit kan op de pagina van de actie 'Gooi Vecht voor Energiebesparing': http://www.gewestgooienvechtstreek.nl/. Als u meer wilt weten over de energiebesparende middelen zelf, dan kunt u uw vragen direct stellen aan EPA adviseurs en installateurs op de speciaal georganiseerde informatiemarkt. De datum en locatie van deze markt zullen via de website bekend gemaakt worden.

Meedoen
Wilt u meedoen? U kunt via het internet een aanmeldingskaart downloaden. Dit kunt u doen op de website van de actie: http://www.gewestgooienvechtstreek.nl/ . U kunt deze aanmeldkaart natuurlijk ook telefonisch opvragen, tel. (030) 300 24 77.

© 2002 Gemeente Bussum