Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Geschil tussen Apple en Sorenson Media geschikt

Bunnik, 2 oktober, 2002-Apple en Sorenson Media, Inc. maken vandaag bekend dat ze een schikking zijn overeengekomen in een zaak die door Apple in april 2002 voor het federale hof van Californië is gebracht. In de schikking worden alle eisen en tegeneisen door beide partijen ingetrokken.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Sorenson Media is een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van videocompressietechnologie en mediacommunicatie. Sorensen Media heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City, Utah, en levert eenvoudige en voordelige oplossingen die computergebruikers in staat stellen videomateriaal van hoge kwaliteit te streamen via het internet. Dankzij de innovatieve tools en diensten die Sorensen levert voor de automatisering van videocompressie en -streaming verkeert het bedrijf in een unieke positie om de levering van multimediamateriaal via het internet door gebruikers op de consumentenmarkt te bevorderen.

Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS en Macintosh zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Benelux: http://www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondinformatie en contactinformatie: http://www.apple.com/nl/pr

Met vriendelijke groet,

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: hijsterborg.p@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl Meld u aan voor Apple eNews:
http://www.apple.com/nl/enews