Ingezonden persbericht

Persbericht

3 oktober 2002

Mobiel werken krijgt extra duwtje in de rug met digitale reminders ~ Fenestrae verrijkt software met praktische toevoegingen en verbeterde veiligheid ~

Medewerkers kunnen nu ook buiten kantoor volledig productief blijven dankzij waarschuwingen op hun mobiele telefoon.

Fenestrae, de wereldwijde aanbieder van mobiele softwareoplossingen, introduceert Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS) office 1.5. Dankzij deze vernieuwde software kunnen gebruikers door middel van SMS- en WAP-alerts onmiddellijk worden geïnformeerd over binnenkomende e-mail en geplande vergaderingen. Dit minimaliseert de doorgaans improductieve tijd tussen afspraken in. Bovendien besparen gebruikers tijd, omdat ze niet steeds hoeven in te loggen om te kijken of ze nieuwe berichten hebben ontvangen.

Fenestrae heeft ook de veiligheid van het product verhoogd. Voor GPRS- gebruikers met een WAP 1.2.1-telefoon, worden de gebruikersgegevens nu automatisch geverifieerd. Dit stelt gebruikers in staat sneller en op een eenvoudige manier toegang te krijgen tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie.

"Mobiel werken is inmiddels gemeengoed, maar tot nu toe was het altijd de gebruiker zelf die de informatie moest ophalen", aldus Nick Horslen, vice-president of marketing bij Fenestrae. "De nieuwe technologie werkt als een personal assistant die je waarschuwt als je een vergadering hebt of wanneer er nieuwe berichten zijn binnengekomen. Een groot voordeel is dat de informatie automatisch afgeleverd wordt, zodat medewerkers hun tijd efficiënter kunnen indelen en hun persoonlijke productiviteit kunnen vergroten. Omdat ze onmiddellijk en doelgericht kunnen inspelen op kansen die zich aandienen, zijn zij hiermee steeds een stap voor op hun concurrentie."

Fenestrae EMS Office 1.5 is tevens voorzien van I-mode- en XHTML- ondersteuning waardoor gebruikers zwaardere content zoals tabellen, kleuren en beelden via hun mobiele telefoon of PDA kunnen versturen, wanneer ze onderweg aan het werk zijn. EMS integreert fax messaging mogelijkheden volledig met Microsoft Exchange, waardoor er geen aparte fax client-software nodig is. Gebruikers kunnen via Microsoft Outlook faxen versturen en ontvangen, op dezelfde manier als e-mail, waardoor communicatie flexibeler en efficiënter wordt.

Andere voordelen van de software zijn:
S De mogelijkheid om grote hoeveelheden data te bewerken waardoor de snelheid verhoogd en de reactietijd verkort wordt. S Een wizard -functie die managers in staat stelt protocollen voor een selecte groep gebruikers in te stellen of juist uit te zetten, waardoor het eenvoudiger wordt grote groepen aan te sturen. S Eén enkele log-on methode voor meerdere toepassingen. Voorheen logden eindgebruikers in door middel van een combinatie van een domein/gebruikersnaam en een password, vaak zonder zich bewust te zijn van hun domeinnaam. Single log-on lost dit probleem op.

(404 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae EMS
Fenestrae EMS biedt medewerkers, klanten en partners van een bedrijf de mogelijkheid overal op een veilige manier, in real-time en vanaf elk mobiel apparaat toegang te krijgen tot informatie. Het verschaft 24 uur per dag wereldwijde toegang tot bedrijfsinformatiesystemen via mobiele telefoons, laptops en PDAs over elk gewenst netwerk. Met ondersteuning van SAP-, BEA WebLogic-, Lotus-, Microsoft- en XML-applicaties, integreert Fenestrae Enterprise Mobility Server fax-, e-mail- en sms-capaciteiten. Daarnaast biedt het de gebruiker toegang tot het internet en persoonlijke agenda's.

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf levert enterprise-class softwareoplossingen voor de mobiele en draadloze wereld. Fenestrae s oplossingen bieden werknemers de vrijheid om vanaf iedere locatie toegang te kunnen verkrijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie en deze te kunnen beheren - wanneer en waar ze maar willen en met welk apparaat dan ook. Hierdoor zijn Fenestrae s oplossingen grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties.

Met Fenestrae's bewezen mobiele oplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfsapplicaties en e-business oplossingen. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 8.000 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Spanje, Hong Kong en Australië. De belangrijkste producten van het bedrijf, Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS) en Fenestrae Faxination, worden verkocht via een internationaal partnernetwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Voor verdere persinformatie of fotografie kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.com
vivianeb@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Fenestrae, kunt u contact opnemen met Kristen Miller van Fenestrae: Tel: +31 (0)70 30 15 100Fax: +31 (0)70 30 15 151 E-mail: kristenm@fenestrae.com Website: http://www.fenestrae.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com