Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 3 oktober 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Verkeersongeval met letsel
02-766282
Wierden Enterweg
Woensdag 2 oktober 20.30 uur
Een 18-jarige automobilist uit Goor rijdt over de Enterweg vanuit de richting Wierden als hij wordt ingehaald door een personenauto. Hij volgt deze auto en wanneer zijn voorganger twee andere auto's in haalt, doet de 18-jarige hetzelfde. Het inhalen geschiedt echter in een flauwe bocht naar rechts en hij ziet een tegemoetkomende auto te laat. De 18-jarige schrikt en remt uit alle macht. Hij glijdt daardoor met zijn auto de rechter berm in, stuitert in een sloot en vervolgens slaat zijn auto enkele keren over de kop en komt in het weiland tot stilstand. Zowel de 18-jarige als zijn 16-jarige passagier uit Hengevelde komen op eigen kracht uit de auto, maar worden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat volgens meerdere getuigen sprake is van asociaal rijgedrag waarmee de verdachte andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht, wordt zijn rijbewijs ingenomen.

Beroving
02-766095
Hellendoorn Ommerweg
Dinsdag 1 oktober omstreeks 22.15 uur
Een 21-jarige man uit Hellendoorn was met zijn fiets op weg naar huis en reed op het linker fietspad van de Ommerweg, net voorbij Hellendoorn in de richting Ommen. Na ongeveer 3 kilometer werd hij gevolgd door twee bromscooters. Deze gingen langzamer rijden en reden hem vervolgens klem. Op elke bromscooter zaten twee personen. Zij zeiden hem in het Engels dat hij zijn handen omhoog moest doen. De 21-jarige voelde zich zo bedreigd dat hij deed wat hem gevraagd werd. Vervolgens werd hij beroofd van zijn sieraden en zijn portemonnee. Daarop vertrok het viertal in de richting van Ommen.De bromscooters waren donker van kleur. De personen droegen allen een helm en waren daardoor niet herkenbaar. De handen verraadden een blanke huidskleur. Een van hen was gekleed in een donkere jas.De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden.


Aantreffen gestolen auto
02-076619/076498
Almelo Jachthavenlaan
Woensdag 2 oktober
Aan de Jachthavenlaan werd een auto aangetroffen, waarvan de ramen open stonden en de draden waren doorverbonden. De auto stond (nog) niet als gestolen gesignaleerd. Diezelfde avond doet de eigenares, een 69-jarige vrouw uit Almelo aangifte van diefstal van haar rode Toyota Starlet. Zij had de auto dinsdag geparkeerd aan de Parallelweg achter het station NS in Almelo. De auto is veilig gesteld voor sporenonderzoek.


Diefstal auto
02-076408
Wierden Bedrijvenpark Twente
Avond/nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 oktober
Vanaf genoemde locatie werd de auto van een 37-jarige man uit America (L) weggenomen. Het betreft een zwarte Opel Vectra, kenteken YV-84-VJ


Aantreffen gestolen truck met oplegger
02-765645
Almelo/Wierden Bedrijvenpark Twente
Woensdag 2 oktober
De truck met oplegger welke werd gestolen van genoemde locatie in de nacht van zondag 29 op maandag 30 september werd aangetroffen op een parkeerplaats langs de A2 Den Bosch-Utrecht. De lading, 8000 sandwichmakers was verdwenen.


Verkeerscontroles
02-076541/519
Nijverdal Burgemeester H Boersingel
Woensdag 2 oktober
Bij een algemene verkeerscontrole welke werd gehouden zowel in de ochtend als in de middag werden in totaal 45 overtreders bekeurd, waarvan:29x autogordels, 7x snelheid, 4x verkeersgedrag en 5x technische eisen.


Verkeerscontroles
02-076519
Bornerbroek en Almelo
Woensdag 2 oktober
Bij diverse controles in Bornerbroek (Pastoor Ossestraat) en Almelo (Wierdensestraat W de Clercqstraat Ootmarsumsestraat) werden in totaal 32 bekeuringen uitgeschreven, waarvan:5x autogordels, 19x gesloten verklaring, 6x roodlicht, 1x bromfietscertificaat en 1x bromfiets niet verzekerd.

Zuid-Twente:

Aanhouding wegens valse naam etc.
02-076608
Enschede Molenplein
Woensdag 2 oktober 17.30 uur
De politie controleerde een man op genoemde locatie omdat deze zich nogal nerveus gedroeg. Tevens kwam het gezicht van deze man de agenten bekend voor in verband met een signalering wegens diefstal, waarbij videobeelden waren gemaakt. De man gaf bij de controle een naam op, doch in zijn fouillering werd een ID-kaart aangetroffen met een andere naam. Daarop werd hij aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. Tevens bleek hij nog een openstaand vonnis van 28 dagen te hebben openstaan. Aan het bureau werd hij herkend aan de hand van de videobeelden van diefstal van boekjes bij een winkel aan de Korte Hengelosestraat gepleegd op maandag 30 september. De verdachte, een 31-jarige Enschedeër werd ingesloten voor verder onderzoek.