Politie Amsterdam-Amstelland

Steekpartij
3-10-2002. Gistermiddag heeft op de hoek 1e Jan Steenstraat - Sarphatipark een steekpartij plaatsgevonden. Een 24-jarige man liep hierbij een steekwond op. Van de dader ontbreekt ieder spoor. Het slachtoffer is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. Het is de politie nog niet duidelijk wat de aanleiding tot de steekpartij is geweest.

Gewapende overval videotheek
3-10-2002. Gisteravond rond elf uur werd door een nog onbekende man een overval gepleegd op een videotheek aan de Burgemeester Rendorpstraat. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Op het moment van de overval bevonden zich een medewerker en een klant in de zaak. De dader kwam binnen en trok meteen een vuurwapen. Hij gooide een tas naar het personeelslid en vroeg om geld en telefoonkaarten. Het slachtoffer vulde de tas, waarna de dader wegliep in de richting van de Burgemeester Roëllstraat. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Signalement

Man, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse origine leeftijd tussen de 20 en 30 jaar

lengte ongeveer 1.67 meter

de man droeg een grijs jack.
Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen en/of mensen die informatie hebben met betrekking tot dit misdrijf. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen via het nummer:(020) 559 3678 Overval kiosk
3-10-2002. Woensdagochtend vond een gewapende overval plaats op een kiosk aan de Linneauskade. De dader kwam de zaak binnen en dreigde met een vuurwapen. Op dat moment was er één personeelslid in de zaak aanwezig. De dader, die rond de veertig is en die een blauwe pet en driewkwart zwarte jas droeg, vroeg om geld. Het slachtoffer gaf hem dit in een plastic tas. Hierna verliet de overvaller de zaak met onbekende buit. Hij liep weg via de Bredeweg.
Welzijnsmarkt Buitenveldert
Zaterdag, 5 oktober, vindt in Buitenveldert weer de jaarlijkse welzijnsmarkt plaats, waar verschillende maatschappelijke diensten en instanties zich presenteren. Ook de politie is aanwezig met een stand waar informatie wordt uitgedeeld. Er is gelegenheid om vragen te stellen en er wordt verteld over de werkwijze en resultaten van de politie in Buitenveldert. Extra aandacht is er voor veilig GSM-gebruik. De markt vindt plaats op het Groot Gelderland Plein tussen 10.30 en 16.00 uur. U bent van harte welkom.