Virgin Express noteert opmerkelijke stijging internetboekingen uit België

Melsbroek, 3 oktober 2002 · Virgin Express (Euronext: VIRE; OTC Bulletin Board: VIRGY) stelt vast dat Belgische surfers, in vergelijking met begin dit jaar, dubbel zoveel Virgin Express vluchten boeken. In september 2002 reserveerden de Belgen 30.442 zetels terwijl in januari van dit jaar nog maar 14.500 boekingen werden gemaakt. Het totale aantal internetboekingen steeg van 45.365 in januari 2002 naar 70.004 vorige maand.

In september 2002 werd 34,5% van de zetels verkocht via www.virgin-express.com. Zowat 48% van de reservaties werden gemaakt langs de reisagentschappen om (waarvan 22% door middel van de ticketloze GDS-systemen die de Belgische lagetarievenluchtvaartmaatschappij mee heeft helpen ontwikkelen). De resterende 17,5% boekte de consument rechtstreeks via het call center.

Wat e-commerce betreft werden vorige maand verschillende nieuwe records gevestigd:


* op 30 september jl. werden maar liefst 5258 reservaties gemaakt via de website van Virgin Express (m.a.w. meer dan drie boekingen per minuut!);


* de e-commerceomzet voor de volledige maand bedroeg meer dan 4,5 miljoen euro (sept. 2001: EUR 1,4 miljoen);


* het percentage internetboekingen uit België klom naar 43,5% (2001: 31,0%).

Paul Sies, Commercieel Directeur van Virgin Express, verklaart de plotse sprong op het vlak van de webverkoop als volgt: "De inspanningen die we hebben geleverd om onze website aantrekkelijker te maken blijken hun doel niet te hebben gemist. De boekingsmodule in 9 Europese talen, de speciale reservatiemodule voor reisagenten via de webstek, de nieuwe look en niet te vergeten de speciale korting van 2 euro per internetboeking hebben ervoor gezorgd dat meer mensen de informatiesnelweg opgaan om hun reis te boeken bij Virgin Express. Tenslotte mag niet uit het oog worden verloren dat sinds
1 september 2002 Virgin Express de enige carrier is die haar klanten de mogelijkheid geeft om zowel reisdata, vlucht en zelfs de naam van de passagier te wijzigen ongeacht of men nu een zetel heeft gekocht aan promotietarief of niet. Hierdoor onderscheidt Virgin Express zich eens te meer van de concurrentie en de consumenten beseffen dat maar al te goed".

Virgin Express is momenteel de grootste carrier op de luchthaven van Zaventem. De Belgische lagetarievenmaatschappij biedt vanuit Brussel vluchten aan naar de belangrijkste Europese bestemmingen: Athene, Barcelona, Kopenhagen, Faro, Genève, Göteborg, Lissabon, Londen-Heathrow, Madrid, Malaga, Milaan, Nice, Rome en Stockholm.

Aantal internetboekingen uit België (2000-2002)

Totaal aantal internetboekingen (2000-2002)