Gemeente Maassluis

2-10-2002

Erepenning voor de heer J. Groot

Op woensdag 2 oktober heeft, mevrouw J. Sterkenburg-Versluis, de erepenning van de gemeente Maassluis uitgereikt aan de heer J. Groot. Zij deed dit tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de Furieade.
De heer Groot ontvangt de erepenning van de gemeente Maassluis wegens zijn verdiensten voor de gemeente Maassluis

De heer Jan Groot nam op 29 januari 2002 afscheid als voorzitter van de Stichting Maassluis Maritiem. Hij vervulde deze funktie reeds vanaf 1991.
De Stichting organiseert al jaren de Furieade in Maassluis. De Furieade is onlosmakelijk verbonden met Maassluis en is onder de leiding van de heer Groot uitgegroeid tot een begrip. Het evenement trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers en draagt de bekendheid van de stad uit tot ver buiten de grenzen van Maassluis. Als voorzitter heeft de heer Groot ruim 11 jaar sturing gegeven aan het bestuur en was hij gesprekspartner voor de verschillende (overheids)instellingen en bedrijven. Verder is de heer Groot sinds 1991 voorzitter van de Stichting Maassluis Cultureel. Deze stichting organiseert onder meer het grote jaarlijkse vuurwerk boven de Waterweg. Meer dan een jaar is de heer Groot namens deze stiching bezig geweest met de organisatie van het Millinniumvuurwerk.