Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

03-10-2002
Musselkanaal-centrum krijgt 'brede(re)' school

Na de succesvolle pilot en opstart van de brede school in Maarsveld, gaat nu ook in Musselkanaal-centrum een brede school van start. In eerste instantie richt de brede(re) school zich op leerlingen in de leeftijd van 3-6 jaar (peuters en groep 1, 2 en 3). De gemeente Stadskanaal heeft hiervoor een bedrag van 45.380,- uitgetrokken voor een periode van drie jaar.
Eén van de doelen van de brede school is taalontwikkeling bij jonge kinderen te stimuleren. Dit gebeurt door jonge kinderen kennis te laten maken met de bibliotheek, theater en muziek. Verschillende projecten staan op stapel. Het lees/liedjesproject 'logeerberen' en het project 'het koekje bij de koffie'. Dit laatste project richt zich met name op ouders en gaat over allerlei dingen waarmee ouders geconfronteerd worden in de opvoeding.
De thema's worden ondersteund met ouderavonden, lees- en muziekmateriaal, nieuwsbrief, affiches enz.
In de brede school werken de peuterspeelzalen, basisscholen, muziekschool en bibliotheek nauw samen. Ook ouders worden nadrukkelijk betrokken bij de brede school. De Stichting Welstad verzorgt de coördinatie.