BedrijfsautoRAI

03-10-2002

Iveco Daily UniJet HPI

Drie jaar na de introductie van de Daily City Truck (Jerez, 1999), lanceert Iveco, de Europese constructeur van industriële voertuigen, de Daily UniJet HPI.

In Jerez '99 hebben we een compleet nieuw gamma lichte bedrijfswagens geïntroduceerd. Werkelijk alles aan deze voertuigen was nieuw ... behalve de naam Daily, die al jaren synoniem is met succes.

De Daily is meteen vanaf de start een standaard geweest op het gebied van robuustheid en betrouwbaarheid. Het nieuwe gamma combineerde deze vertrouwde kwaliteiten met betere prestaties en een breder aanbod.

Sinds Jerez is het integratieprogramma van het gamma voortgezet, terwijl ook het continue proces van productverbetering nimmer is onderbroken. Aan het einde van het jaar 2000 werd het gamma uitgebreid tot 6,5 ton met de introductie van het model 65C15, terwijl de hierin toegepaste HPT-motor van 146 pk eind 2001 ook beschikbaar kwam op de lichtere modellen met GVWs vanaf 3,5 tot 5,2 ton.

Bijna dagelijks worden nog verbeteringen geïntroduceerd op de circa vierhonderd voertuigen die elke dag onze fabrieken in Suzzara en Valladolid verlaten.

Vandaag presenteren wij in het segment tot en met 4,2 ton GVW opnieuw een belangrijke verbetering in prestaties en comfort: de Daily UniJet HPI (High Pressure Injection). Deze nieuwe modellen zijn uitgerust met een compleet nieuwe 2,3 liter Iveco-motor met zestien kleppen en een common rail-inspuitsysteem van de tweede generatie dat met een inspuitdruk van 1600 bar werkt (1800 bar bij de verstuiver). Daarnaast hebben onze technici zich ingezet om de tevredenheid van onze klanten verder te verbeteren, vooral ten aanzien van de volgende aspecten:


* Prestaties

* Rijgemak

* Comfort in cabine

De belangrijkste prestatieverbeteringen zijn:


* Grotere souplesse

* Hogere gemiddelde snelheid

* Langere onderhoudsintervallen

en, bovenal:

* Lager brandstofverbruik

Het rijgemak en het cabinecomfort zijn verbeterd door perfectionering van de wielophanging en de bedieningssystemen, terwijl daarnaast veel aandacht is besteed aan de onderlinge afstemming van de materialen en kleuren in de cabine.

De nieuwe motor wordt in twee verschillende vermogens- en koppelniveaus aangeboden:

* 96 pk (70 kW) en 240 Nm

* 116 pk (85 kW) en 270 Nm