Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 3 oktober 2002

Nieuwe OV Routeplanner op zakformaat

9292 OV Reisinformatie heeft een nieuwe OV routeplanner met trein- en Interliner ontwikkeld, speciaal ontwikkeld voor gebruik op de Pocket PC. De nieuwe 9292 PocketWijzer biedt Openbaar Vervoer reisinformatie via Windows CE.

9292 heeft naast de 9292 PalmWijzer nu ook een OV routeplanner voor de Pocket PC ontwikkeld. Met de nieuwe 9292 PocketWijzer kunnen bezitters van een Pocket PC eenvoudig de juiste spoorgegevens en belangrijke businformatie opvragen. De PocketWijzer bevat de dienstregelingen van alle treinen in Nederland (naast NS zijn ook Syntus en NoordNed vertegenwoordigd), de belangrijkste Interliner-verbindingen en de busverbindingen met Eindhoven Airport en Rotterdam Airport.

Routeplan snel in beeld

Gebruikers van Pocket PC's hebben met de 9292 PocketWijzer een snelle en overzichtelijke planner erbij. Ze geven begin- en eindstation op, voeren de gewenste vertrek- of aankomsttijd in en meteen verschijnt het hele routeplan op het scherm. Inclusief alle tussenliggende stations én de juiste perrons, wat overstappen bijzonder eenvoudig maakt. De PocketWijzer is speciaal ontwikkeld voor Pocket PC 2000 en Pocket PC 2002 met het besturingssysteem Windows CE. De eerste versie bevat de dienstregeling tot en met 14 december van dit jaar. Tegen die tijd verschijnt een update met het nieuwe spoor- en busboekje.

Bestellen via internet

Meer informatie over de PocketWijzer is te vinden op de internetsite van 9292 OV Reisinformatie: www.9292ov.nl/pocketwijzer. Voor $ 5,95 (ongeveer ¬ 6,00) kunnen reizigers de PocketWijzer daar ook bestellen. Makkelijk, veilig en met de belangrijkste creditcards, zoals Visa, MasterCard en American Express. Ze hebben de handige OV-routeplanner dan meteen in huis.

9292

9292 is de merknaam van Openbaar Vervoer Reisinformatie (OVR), inmiddels het 10-jarig onafhankelijke samenwerkingsverband van alle openbaar-vervoerbedrijven. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro en ferry). Zowel persoonlijk per telefoon (0900-9292, ¬ 0,50 per minuut) als elektronisch via de sprekende computer (0900-1475, ¬ 0,35 per minuut), Internet www.9292ov.nl, WAP en i-mode; samen goed voor zo'n twintig miljoen reisadviezen per jaar. 9292 vult ook dagelijks de NOS-teletekstpagina 755.


---