Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 3 oktober 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523, sema 06-58210525


Invordering rijbewijs
02-076665
Hengelo, Stationsplein
Donderdag 3 oktober omstreeks 01.25 uur
Bij een controle bleek een 33-jarige automobilist uit Hengelo onder invloed van alcohol. De verdachte werd aangehouden. De 33-jarige weigerde mee te werken aan een bloedproef. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Invordering rijbewijs
02-766216
Hengelo, Havenkade
Woensdag 2 oktober omstreeks 14.45 uur
Door een getuige werd gemeld dat iemand dronken achter het stuur gekropen was en weggereden was. Politieagenten troffen aan de hand van het opgegeven kenteken de verdachte rijdend aan in de richting van de Havenkade. Zij gaven de verdachte een stopteken, waaraan niet voldaan werd. Even later parkeerde de verdachte de auto aan de Havenkade. De agenten vertelden de man waarvan hij verdacht werd, waarop de man weigerde uit de auto te komen. De verdachte, een 53-jarige man uit Hengelo, werd hierop aangehouden en vervolgens door de politieagenten uit de auto getrokken en geboeid naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Tegen de 53-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.


Verkeerscontrole Hengelo
02-076615
Hengelo, Pruisische Veldweg
Woensdag 2 oktober tussen 15.30 en 17.00 uur
Tijdens bovengenoemde controle werden 7 proces-verbalen opgemaakt te weten 2x wegens vervallen APK, 2x inzake het niet dragen van de gordel, 1x rijden met aanhanger zonder vereist rijbewijs, 1x wegens het rijden zonder bromfietsverzekering* en 1x in verband met het rijden zonder vereist bromfietscertificaat*. *Een 31-jarige bromfietser uit Hengelo bleek zonder verzekering en vereist certificaat te rijden. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd hem gevraagd mee te werken aan een blaastest. De 31-jarige weigerde dit en gedroeg zich heel agressief. Hierop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Aangifte diefstal bankpasjes en geld
02-076318
Delden
Woensdag 2 oktober
Een 71-jarige vrouw uit Delden deed aangifte van diefstal van bankpasjes en geld. De vrouw werd dinsdagmorgen 1 oktober gebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van een bank. Hij vertelde dat er al een paar keer geprobeerd was met haar pasjes te pinnen en vroeg haar of zij haar pasjes kwijt was. De vrouw keek hierop in haar portemonnee en ontdekte dat deze inderdaad verdwenen waren. Zij vertelde dit aan de man en gaf hierbij vermoedelijk ook haar pincodes door. De man beloofde haar nog diezelfde middag de pasjes terug te brengen. De man kwam echter niet en toen de vrouw aan het eind van de middag de bank belde, vernam zij dat er inmiddels een paar duizend euro van haar rekening was gepind. De 71-jarige vrouw vermoedt dat de pasjes gestolen zijn toen zij maandagavond 30 september jl. boodschappen deed in een winkel aan de Kortestraat in Delden. De politie wil hierbij nogmaals een waarschuwing laten uitgaan. Door een medewerker van een bank zal nooit om iemands pincode gevraagd worden. Denk aan de slogan "je mag alles van me weten, behalve .....".


Snelheidscontrole A35
02-076486
Hengelo, A35 Oostbaan
Woensdag 2 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur
Tussen bovengenoemde tijdstippen werd ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de A35, waar een maximum snelheid van 70 km geldt, een snelheidscontrole gehouden. Van de 2610 automobilisten die gecontroleerd zijn, bleken er 599 in overtreding. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Hoogst gemeten snelheid was 127 km per uur.