Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-10-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 13.10 uur) Donderdag 3 oktober 2002

Kerkrade, ongewenst bezoek.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een café, gelegen aan de Heistraat te Kerkrade, na sluitingstijd bezocht door een ongewenste gast. Deze kwam vermoedelijk binnen via een wcraampje waarna in het café een deur met grof geweld werd geforceerd middels een breekvoorwerp. Een van de gokkasten werd opengebroken en het aanwezig geld, onbekend hoeveel, ontvreemd. Ook een kassa werd geleegd en het aanwezige wisselgeld werd door de inbreker meegenomen. Van de dader ontbreekt ieder spoor, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Kerkrade, hennepkwekerij ontdekt.
Bij controle in een pand aan de Bleijerheiderstraat in Kerkrade werd woensdagochtend 2 oktober 2002 een hennepkwekerij ontdekt. Hennepplanten werden niet meer aangetroffen wel de resten, de kale planten zonder de henneptoppen. De politie heeft alle materialen benodigd voor de kweek, zijnde de groeilampen, waterpomp, transformatoren, schakelklokken, koolstoffilter, afzuiginstallatie en een waterbak, alsmede bijna 30 zakken met hennepresten in beslaggenomen en afgevoerd ter vernietiging. Door het elektriciteitsbedrijf werd een gemanipuleerde meter vervangen. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij is. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bedrijf in Landgraaf opgelicht.
Bij een bedrijf in Landgraaf werd in de laatste week van september door een onbekende man telefonisch computerapparatuur besteld ter waarde van ruim 4500, -. Door het bedrijf werd aan de man verteld dat hij dit bedrag contant diende te betalen bij aflevering. Aangezien de man vertelde in het buitenland te vertoeven wilde hij het bedrag telefonisch overmaken.
Na een telefoontje van de bank dat het bedrag was overgemaakt werd de apparatuur afgeleverd op een adres in Veenendaal. Een dag later bleek echter het bedrag niet gestort en ook bij de bank was niets bekend van deze storting of een telefoontje naar betreffend bedrijf. De vogel bleek gevlogen en van de apparatuur ontbreekt tot nu ieder spoor. Het slachtoffer heeft van de oplichting aangifte gedaan bij de politie.