Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-10-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.20 uur) Donderdag 3 oktober 2002

Maastricht, inbreker aangehouden.
De politie heeft donderdagmorgen 3 oktober 2002 een man aangehouden verdacht van het plegen van een inbraak.
Een getuige meldde de politie omstreeks 02.15 uur dat op de hoek van de Majolicastraat / Kwartsstraat te Maastricht meerdere personen kratten afkomstig uit een auto een woning binnen aan het dragen waren. Een politiepatrouille die naar aanleiding van de melding een onderzoek instelde trof op de genoemde plaats slechts een openstaande personenauto aan. In het dashboardkastje van deze auto werden vele nieuwe pakje kauwgom aangetroffen. De auto bleek van een man te zijn die in de woning aan de Majolicastraat verbleef. In het trapportaal van deze flatwoning werd een verpakkingslabel aangetroffen van een supermarkt in het stadsdeel Belfort. Bij een verder onderzoek bleek dat in de opslagruimte van deze supermarkt een inbraak plaatsgevonden te hebben. Het hekwerk om het terrein van de supermarkt werd door de politie opengeknipt aangetroffen, terwijl uit de opslagruimte goederen bleken te zijn ontvreemd. De eigenaar van de auto waarin de kauwgum werd aangetroffen werd daarop door de politie nader aan de tand gevoeld. In de woning waarin hij verbleef werden vele goederen afkomstig uit de opslagruimte van de supermarkt aangetroffen. Dit betrof onder andere tientallen dozen waspoeder, diverse kratten en trays met frisdrank, meerdere pakken luiers en tientallen pakjes met boter. De verdachte werd daarop door de politie aangehouden, waarna hij voor verder onderzoek aan het politiebureau werd ingesloten.

Eijsden, overvaller aangehouden:
Woensdagavond 2 oktober 2002 heeft in een frituur gelegen aan de Wilhelminastraat te Eijsden een gewapende overval plaatsgevonden. De overvaller reed zijn vluchtauto in een akker in Eijsden vast die door een niets vermoedende boer werd losgetrokken. In de vluchtauto trof de politie de kassalade uit de frituur aan. De overvaller werd daarop aangehouden.
Woensdagavond omstreeks 22.15 uur pleegde een onbekende man een gewapende overval in de frituur aan de Wilhelminastraat in Eijsden. Voorzien van een bivakmuts kwam de man de frituur binnen waarin op dat moment geen klanten maar wel twee personeelsleden aanwezig waren. Met een vuurwapen werden de personeelsleden gedwongen de kassa open te maken waarop de overvaller de gehele kassalade met daarin de dagopbrengst wegnam en de frituur uitvluchtte. Op straat sprong hij in een klaarstaande auto en reed weg in de richting van de Diepstraat. De politie werd meteen na de overval gewaarschuwd en een uitgebreid onderzoek in de omgeving werd ingesteld.

Op de Graaf De Geloeslaan in Eijsden trof de politie een rijdende tractor aan waar achterop een tweede man stond. De man had een boer te hulp gevraagd omdat hij zijn auto in een akkerland vastgereden had. De auto werd uit het akkerland losgetrokken door een tractor waarbij een politieman zag dat achter de stoelen op de bodem van de auto een kassalade lag. De man die de boer te hulp had gevraagd werd daarop aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij de overval in de frituur. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
Bij een onderzoek in de auto werd buiten de kassalade ook een bivakmuts, een mes en een vuurwapen aangetroffen. De auto is voor verder onderzoek door een bergingsbedrijf getakeld en overgebracht naar het politiebureau. Aan het politiebureau verklaarde de verdachte de overval geleegd te hebben. De overvaller is een 29 jarige inwoner van Lanaken. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, winkeldiefstal.
Een 20 en een 18 jarige inwoonster van Maastricht zijn woensdagavond 2 oktober 2002 door de politie aangehouden nadat zij op heterdaad door personeel van een supermarkt aan de Leim te Maastricht werden betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
Het tweetal ontvreemdde samen in de supermarkt vier blikjes cola, een bakproduct en een reinigingswater samen voor een winkelwaarde van ruim 12 euro. De diefstal werd bemerkt door het personeel die ingreep nadat er aan de kassa niets werd betaald. De gewaarschuwde politie heeft beide winkeldievegges meegenomen naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Beide dievegges hebben een transactievoorstel van de politie aangeboden gekregen van 1156 euro. Na het opmaken van proces-verbaal en verhoor zijn zij in vrijheid gesteld.