Actueel

Arrest Amsterdamse hof inzake verhaal planschade niet vergelijkbaar met arrest Arnhemse hof

Bron: Gerechtshof Amsterdam

Datum actualiteit: 3-10-2002

Persbericht

Amsterdam, 3 oktober 2002
Arrest Amsterdamse hof inzake verhaal planschade niet vergelijkbaar met arrest Arnhemse hof
Bij arrest van 3 oktober 2002 heeft het gerechtshof te Amsterdam een vonnis van de rechtbank te Utrecht op hoofdpunten bekrachtigd. Net als de Utrechtse rechtbank oordeelt het Amsterdamse hof dat een Soester bedrijf de zogeheten planschade als gevolg van het verlenen van vrijstelling van een bestemmingsplan aan de gemeente Soest moet vergoeden.
Het arrest van het Amsterdamse hof kan niet vergeleken worden met het oordeel van het gerechtshof Arnhem onlangs in een zaak van de gemeente Nunspeet. Het Arnhemse hof oordeelde namelijk dat verhaal van dergelijke planschade door gemeenten op belanghebbenden -principieel- niet mogelijk is.
Aan de Amsterdamse uitspraak komt geen principiële betekenis toe. De vraag of verhaal van planschade -in het algemeen- door gemeenten mogelijk is, is niet aan de orde gesteld in het hoger beroep van de Amsterdamse zaak. Het Amsterdamse hof diende uit te gaan van de mogelijkheid dat het verhalen van planschade wel mogelijk is.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE8321

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9210&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act..._id=9210&i=5&ti=2 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9210&i=&ti= .