VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Meer jongeren in theater inzet initiatief CJP en Joop van den Ende Theaterproducties


Last-minute korting voor CJP bij Aida, Saturday Night Fever en Requiem Voor Een Zwaargewicht

AMSTERDAM Overdag beslissen om dezelfde avond voor de helft van de normale prijs een musical of een toneelstuk te bezoeken: dat is de gedachte achter een gezamenlijk initiatief van de Stichting Cultureel Jongeren Paspoort en Joop van den Ende Theaterproducties. Dit initiatief maakt het voor CJP-pashouders mogelijk om de musicals Aida en Saturday Night Fever, maar ook het toneelstuk Requiem Voor Een Zwaargewicht met 50% korting te bezoeken.

Het is van groot belang dat jongeren de weg naar de theaters in Nederland vroegtijdig leren vinden en hierin niet gehinderd worden door financiële barrières, aldus Erwin van Lambaart, algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties. Hoewel ik jaarlijks een toename constateer van het aantal jongeren dat onze producties bezoekt, zie ik ook dat de toegangsprijzen hen hier soms van weerhoudt. Ik was daarom direct zeer enthousiast over het initiatief van de Stichting CJP om met ons samen te werken.

De keuze voor de beide musicals en het toneelstuk is niet toevallig. Al deze voorstellingen vinden plaats in vaste theaters van Joop van den Ende Theaterproducties. De succesvolle musicals Aida en Saturday Night Fever vinden respectievelijk plaats in het Fortis Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht. Voor toneel is er vanaf het nieuwe seizoen een partner gevonden in de Theatercompagnie aan de Kloveniersburgwal te Amsterdam.

Speciale introductie-aanbieding
De regeling voor CJP-pashouders is als volgt: op de dag van de voorstelling kunnen vanaf 12:00 uur s middags telefonisch kaarten tegen 50% van het normale tarief worden gereserveerd via de Reserveerlijn (excl. reserveringskosten). Daarnaast kan men bij de kassa van het theater in kwestie vanaf 18:00 uur voor de helft van de prijs de nog niet verkochte plaatsbewijzen aanschaffen. Ter introductie van de samenwerking kunnen CJP-pashouders op 4, 5 6, en 8 oktober voor slechts EUR 5,- naar het aangrijpende toneeldrama Requiem Voor Een Zwaargewicht. Het vertelt het verhaal van de bokser Mountain die van zijn arts niet langer de ring in mag. Zijn manager zet hem vervolgens in als clown in het duistere circuit van worstelwedstrijden. Op zoek naar een baan komt hij voor het eerst in zijn leven in aanraking met de liefde. Dit helpt hem zijn zelfrespect terug te vinden om zo de ultieme overwinning te behalen. Rollen zijn er voor onder meer Victor Löw, Jappe Claes, Susan Visser en Hugo Metsers. De regie is in handen van Mark Rietman.

Noot voor de redactie/