ChristenUnie


Vragen over inzameling voor terroristische acties Donderdag 3 Oktober 2002 - 12:41

Schriftelijke vragen van de leden Rouvoet (ChristenUnie) en Van der Staay (SGP) aan de Ministers van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Justitie over de inzameling van middelen voor terroristische acties tijdens pro-palestijnse demonstratie.


1. Kent u het bericht dat tijdens een manifestatie afgelopen weekend in Amsterdam donaties zijn ingezameld voor de Stichting Al-Aqsa, een organisatie die banden lijkt te hebben met de Palestijnse organisatie Hamas?

2. Is u bekend of er een relatie is tussen de organisatoren van deze manifestatie en de Stichting Al-Aqsa?

3. Door wie was deze manifestatie georganiseerd en wat was de rol van de organisatie 'Stop de bezetting' van Gretta Duisenberg? Hadden de organisatoren toestemming gegeven voor deze inzamelingsactie of waren zij op de hoogte van het feit dat geld werd verzameld?
4. Wat is uw oordeel over het feit dat een organisatie, waar ook de AIVD nauwlettend onderzoek naar doet, in Nederland geld inzamelt voor een terroristische organisatie, die uit is op de vernietiging van de staat Israël?

5. Welke stappen wilt u ondernemen om de activiteiten van deze Stichting in Nederland tegen te gaan en om acties gericht op ondersteuning van terroristische organisaties te voorkomen?
---