Ingezonden persbericht


7. Nul-emissie schip toch geen luchtkasteel
Stichting De Noordzee is de geestelijke vader van het concept 'Nul-emissie schip'; een integrale aanpak voor zeescheepvaart zonder schadelijke uitstoot. Op 10 september heeft de Stichting een brochure over dit concept uitgebracht. Lees het persbericht en het Pdf file op het scheepvaart onderdeel van de website.

De brochure vormt de weerslag van het symposium: Nul-emissie schip: Luchtkasteel of zeewaardig? van Stichting De Noordzee op 25 januari. Tijdens deze bijeenkomst, gehouden in de Aula van de TU Delft, was een van de conclusies van de 70 maritieme specialisten dat de technologie binnen afzienbare tijd rijp kan zijn voor een nul-emissie schip.

Stichting De Noordzee promoot in Nederland en in internationaal verband het nul-emissie schip. De aanpak die wij hierbij voorstaan integreert techniek met regelgeving, financiële instrumenten en marktwerking. Bij de 5e Noordzeeministers conferentie is een voorstel voor De Noordzee voor een "Clean Ship Concept" door de ministers in de slotverklaring opgenomen. Daarnaast werkt De Noordzee aan de verdere ontwikkeling van het concept door:
· het aansturen van studenten van TU Delft en Hogeschool Haarlem om ontwerpen te maken voor milieuvriendelijke schepen;
· het geven van lezingen en presentaties in binnen- en buitenland;
· het creëren van aandacht bij politiek, beleid en bedrijfsleven
· het onderzoeken van een bussiness plan voor het nul-emissie schip.
Voor meer informatie over het Nul-emissie schip kunt u contact opnemen met Eelco Leemans, e.leemans@noordzee.nl

Stichting De Noordzee / North Sea Foundation
http://www.noordzee.nl
Drieharingstraat 25
3511 BH Utrecht
tel: 030 - 2340016 en 06 - 55942646
fax: 030 - 2302830