Ingezonden persbericht


9. Stand van zaken windenergie op zee
Zoals het er nu naar uitziet, zal volgend voorjaar worden begonnen met de bouw van het offshore windpark Q7-WP. Stichting De Noordzee hoopt, dat de overheid snel zal beginnen met het doen van nulmetingen. Pas met een goede nulmeting kunnen goede conclusies worden getrokken uit de monitoring die bij Q7 zal worden uitgevoerd.

Het Nearshore windpark is inmiddels ook een stap verder. Noordzeewind, een consortium met o.a. Nuon en Shell, heeft met EZ een overeenkomst gesloten. Inmiddels is Noordzeewind begonnen met de m.e.r. procedure, door het publiceren van een startnotitie. Die lag tot 30 september 2002 ter inzage. De m.e.r. procedure is bedoeld om tot een inrichting te komen van het park in een zoekgebied van 8 tot 18 kom uit de kust, voor Egmond aan Zee. Dat gebied is vastgelegd in een Planologische Kern Beslissing. Stichting De Noordzee stuurde samen met o.a. Stichting Duinbehoud een reactie op de startnotitie.

Zie de website voor meer informatie over windenergie op zee Contactpersoon: Sytske van den Akker, s.vandenakker@noordzee.nl

Stichting De Noordzee / North Sea Foundation
http://www.noordzee.nl
Drieharingstraat 25
3511 BH Utrecht
tel: 030 - 2340016 en 06 - 55942646
fax: 030 - 2302830