Fontys


donderdag 3 oktober 2002

Benoeming lector ondernemerschap bij Fontys Hogescholen

Per 11 oktober 2002 zal de Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen de heer H.G. Dix RA benoemen tot bijzonder lector ondernemerschap aan de Fontys Hogeschool Financieel Management in Eindhoven. Ter gelegenheid hiervan zal hij op deze dag ook zijn intreerede uitspreken. De titel van de rede luidt: Entrepreneur Intrapreneur: geboren of gemaakt?

Henry Dix zal in de intreerede zijn visie geven op de maatschappelijke ontwikkelingen rondom ondernemers en hun onderneming en de relatie tussen Fontys en de ondernemers in de regio. Hij zal met name ingaan op de wijze waarop Fontys binnen haar kenniscentra Ondernemerschap en MKB een bijdrage zal leveren aan de stimulering van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De heer Dix is op dit moment partner van Business Assurance bij PriceWaterhouseCoopers. Verder is hij director of studies bedrijfsvoering bij non profit overheidsorganisaties aan TIAS Business School(Tilburg Institute for Advanced Studies). Ook doceert hij externe verslaggeving non profit organisaties aan de postdoctorale accountantsopleiding van de Universiteit van Tilburg. Dix vervult daarnaast een aantal maatschappelijke functies. Zo is hij lid van de board of trustees van het Institute of Social Studies, een organisatie die betrokken is bij de herstructurering van het internationaal onderwijs. Ook is hij lid van de Thomas More Academie, een samenwerkingsverband tussen de Katholieke Universiteit Nijmegen en onder andere de Theologische Faculteit van de Universiteit van Tilburg dat zich richt op strategische heroriëntatie.

De benoeming van Henry Dix tot lector vindt plaats op vrijdag 11 oktober in de aula van gebouw R5 van Fontys Hogescholen Eindhoven. De bijeenkomst begint om 14.30 uur en zal worden geopend door ir. M.A. Mittelmeijer, directeur van Fontys Hogeschool Financieel Management. Prof. dr. J. Soeters, hoogleraar sociale wetenschappen aan de Faculteit Bedrijfskunde alsmede bij de studierichting Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, zal een reactie geven op de rede evenals drs. B.G. Govaerts, hogeschooldocent bij Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht.

Fontys Hogescholen bestaat uit 36 instituten en biedt ruim 200 voltijd- en deeltijdopleidingen aan in het hoger beroepsonderwijs. Er zijn opleidingen op het terrein van Techniek, Economie, Mens en Maatschappij, Gezondheidszorg, Onderwijs en Kunsten. De nadruk ligt op kleinschalig onderwijs in overzichtelijke werkverbanden. Onderwijs, cursussen en trainingen worden gegeven vanuit vele plaatsen verspreid over Nederland. Meer informatie over Fontys Hogescholen is verkrijgbaar via www.fontys.nl of de Fontys Informatietelefoon 0877 877 877. Dit persbericht is ook te vinden op www.fontys.nl