VERENIGING EIGEN HUIS

vernieuwd voorlichtingsprogramma voor nieuwbouwkopers

Wie een nieuwbouwhuis koopt moet maar afwachten of de mooie beloftes uit de verkoopbrochure worden waargemaakt. Veel is nog onduidelijk, maar toch moet je snel beslissen over de grootste uitgave van je leven. Hoe spreek je af wat je krijgt voor je geld? Hoe hard kunnen de bijkomende kosten oplopen? De bouwrente bij een tegenvallende opleverdatum is zo'n beruchte kostenpost. Maar er zijn nog tal van andere onzekerheden zoals de mogelijkheden voor meerwerk en de kwaliteit van de oplevering. Alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is moet de nieuwbouwkoper ook nog eens op zoek naar de beste en goedkoopste hypotheek. Aan financiële adviezen en berekeningen geen gebrek, maar welke van die offertes is de beste?

De Vereniging Eigen Huis gaat gedurende de maand november het land in met een geheel vernieuwd voorlichtingsprogramma onder de titel 'Een nieuwbouwhuis kopen'. De reeks voorlichtingsavonden start op 11 november en wordt gegeven in de plaatsen Assen, Voorburg, Den Bosch, Alkmaar en Utrecht.

Vereniging Eigen Huis is de grootste consumentenorganisatie voor huizenkopers en -bezitters in Nederland. In haar dagelijkse adviespraktijk komt de vereniging zeer veel situaties tegen die mensen zich bij de koop van hun nieuwbouwhuis niet hadden gerealiseerd. Daarom kunnen bezoekers van de voorlichtingsavond 'Een nieuwbouwhuis kopen' rekenen op een schat aan praktijkgerichte informatie.

De onderwerpen die tijdens de voorlichtingsavond worden besproken zijn terug te vinden in de uitgebreide documentatie, zodat de zaken thuis nog eens rustig kunnen worden nagelezen. Het bijwo-nen van een voorlichtingsavond kost, inclu-sief docu-men-ta-tie 20 euro per huishouden. Wie geïnteresseerd is in één van de voorlichtingsavonden van Vereniging Eigen Huis kan zich schriftelijk, telefonisch of per e-mail aanmelden bij: Vereniging Eigen Huis, Postbus 735, 3800 AS Amersfoort, op telefoonnummer 033-4507633/4507645, of per e-mail: scholing@veh.nl.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over de voorlichtingsavonden of over de Vereniging Eigen Huis kunt u terecht bij Magda Coppoolse, afdeling publieksvoorlichting, telefoonnummer 033-4507434.


03 okt 02 14:00