Gemeente Roermond

Roermond, 3 oktober 2002.

Nieuwbouw gelderseplein binnenkort van start

Nieuwe impuls voor Roermondse Veld

Na een lange voorbereidingsperiode starten in november de grondwerkzaamheden voor de realisatie van 31 nieuwbouwwoningen aan het Gelderseplein in het Roermondse Veld. Met de realisatie van dit project krijgt de herstructurering in het Roermondse Veld weer een nieuwe impuls.

In de oorspronkelijke plannen was sprake van de realisatie van een 31-tal huurwoningen op deze locatie. Aangezien de realisatie van dit plan financieel niet haalbaar bleek, hebben Wonen Zuid, de gemeente Roermond en de architect in onderling overleg een alternatief plan opgesteld. Dit plan bestaat uit de realisatie van 16 huurwoningen en 15 koopwoningen. Op dit moment wordt nog onderzocht of er eventueel nog een extra woning aan het plan toegevoegd kan worden waardoor het totaal aantal nieuwbouwwoningen op 32 stuks komt.

In de eerste fase worden 26 woningen gebouwd aan het Gelderseplein. De voorbereidingen hiervoor starten in november 2002. De oplevering van deze woningen zal naar verwachting eind 2003 gebeuren. In een latere fase zijn nog 4 koopwoningen aan de Koningin Regentesselaan voorzien en zo mogelijk nog 2 koopwoningen aan het Gelderseplein.