Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 3-10-2002 Landelijke Politie Dag
Donderdag 3 oktober 2002 (JK - 13.25 uur)

Landelijke politie dag bij parkstad Limburg stadion in Kerkrade

In het kader van de Landelijke Politie Dag organiseert de politieregio Limburg Zuid op zaterdag 12 oktober 2002 (inmiddels weer voor de vierde keer) haar jaarlijkse "Open Dag".
Deze politiedag wordt gehouden van 10.00 uur tot 16.00 uur en wel op het parkeerterrein P-7 bij het Parkstad Limburg Stadion aan de Roda J.C. Ring in Kerkrade.
Op deze dag wil de politie zich presenteren aan haar publiek. Op het parkeerterrein van het stadion is een expositieterrein ingericht met een grote tent met informatiestands over vele politieonderwerpen. Allerlei politievoertuigen staan er opgesteld en zijn van dichtbij te bekijken. Ook worden er demonstraties gegeven met politie- en speurhonden met hun geleiders, zal een helikopter landen en verzorgt de Kapel van de Vrijwillige Politie uit Kerkrade een muzikaal optreden.
Ook is er aan de kinderen gedacht; zo kunnen ze zich laten fotograferen op een heuse politiemotor en kunnen ze een afdruk van hun eigen vinger laten maken.

Over de zeer vele aspecten van het politiewerk is die dag informatie te krijgen en laat de politie zien op welke manier zij haar verschillende taken uitvoert. Bij de stands komt het publiek meer te weten over alles wat met de politie te maken heeft zoals:
· Alcohol-/roodlicht/-snelheidscontrole

· Mobiele Eenheid

· Politie Keurmerk Veilig Wonen

· Technische Recherche

· Vuurwapens

· Verkeersbrigadiers

· Vrijwillige Politie

· Milieupolitie en Groene Wetten

· Verkeersongevallen

· Technische controle voertuigen

· De Parketpolitie

Behalve de politie verlenen ook andere instanties (waarmee de politie in de regel nauw samenwerkt) medewerking aan dit evenement zoals:
· De regionale brandweer

· De GGD

· Het bergingsbedrijf

· De politie uit Aken

· De Koninklijke Marechaussee

· 3VO (Veilig Verkeer Nederland)

· Provincie Limburg

· Slachtofferhulp

· CAD

· Bureau HALT

· Dierenambulance

Programma:
10.00 uur: Opening
11.00 uur: 1e spectaculaire demonstratie surveillance- en speurhonden 12.30 tot 13.30 uur: Optreden Kapel Vrijwillige Politie 14.00 uur: 2e spectaculaire demonstratie surveillance- en speurhonden ± 15.00 uur: Landing Duitse traumahelikopter ADAC/ANWB 16.00 uur: einde Open Dag