SKYRADIO

Classic FM steeds populairder!

Ook koningin Beatrix trouwe luisteraar

De populariteit van de klassieke muziekzender Classic FM is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dat blijkt uit de meeste recente luistercijfers, die onderzoeksbureau Intomart onlangs bekend maakte. Stemde in de periode juli-augustus 1999 wekelijks ruim 5,2% van alle luisteraars van 10 jaar en ouder af op het radiostation
met licht klassieke muziek, in dezelfde periode in 2002 was dat al 8,3%, wat neerkomt op bijna 1,2 miljoen verschillende luisteraars!

Als we het TV programma RTL-Boulevard mogen geloven, dan is Koningin Beatrix een van die 1,2 miljoen trouwe luisteraars van Classic FM. Het radiostation wordt verder met name goed beluisterd door veel zakenmensen en hoger opgeleiden.

Ook het marktaandeel van Classic FM steeg de afgelopen vier jaar fors, van 2,1% tijdens de zomermaanden juli en augustus van 1999 naar 2,7% in dezelfde periode in 2002. Classic FM is daarmee de grootste special interest zender van Nederland.

Classic FM is in de ether te ontvangen op 90.7 FM, in Oost Nederland op 93.7 FM en verder overal op de kabel. De lokale kabelfrequenties zijn de vinden op de internetsite www.classicfm.nl.