Datum: 20021003 Titel: Bram Som ondertekent topsportcontract Arnold zegt: Defensie pb, index Titelbalk gaf: Bram Som ondertekent topsportcontract


---

Ministerie van Defensie



---

Foto: Bram Som ondertekent topsportcontract

Bram Som ondertekent topsportcontract

03-10-2002

Sergeant Bram Som is sinds gisteren (2 oktober) officieel topsporter bij defensie. Op het terrein van de 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht ondertekenden Bram Som en de commandant van 11 Luchtmobiele Brigade, brigade-generaal Peter van Uhm, in aanwezigheid van onder andere zijn toekomstige collega's het speciale topsportcontract. De atleet haalde vorige maand nog brons op de 800 meter tijdens de 40e Militaire Wereldkampioenschappen Atletiek in het Italiaanse Tivoli.

Bram Som werd door generaal Peter van Uhm en zijn toekomstige commandant, majoor Rob Poldervaart, warm onthaald. Generaal van Uhm benadrukte de sportieve waarde die Som voor zijn eenheid heeft, waarbij hij van het gewoonlijke traject naar de rode baret zal afwijken om aan zijn eigen tak van topsport te werken. Want, zo stelde de generaal, dat heeft de 11 Luchtmobiele Brigade met de atleet gemeen: ze bedrijven allebei op hun manier een tak van topsport.

Bram Som zal zich bij de sectie communicatie van de Brigade met name gaan bezig houden met projecten op het gebied van intra- en internet. Zijn werksituatie zal in samenspraak worden ingericht zodat zowel zijn redacteurkwaliteiten en zijn kwaliteiten als 800-meterspecialist goed tot ontwikkeling kunnen komen. De maatschappelijke functie die de Landmacht bij deze vervult werd gisteren nogmaals benadrukt door de Coördinator Internationale Militaire Sport (CIMS), Commodore BD van Dillen. (foto's: Luchtmobiele Brigade)