---
Gyration introduceert draadloze optische randapparatuur op Benelux markt

---

Brussel, 03-10-2002

Gyration Inc., een Amerikaanse producent van randapparatuur, lanceert deze week in de Benelux zijn Ultra Professional Optical Mouse en Suite. De Suite bestaat uit de muis en het draadloze toetsenbord. De producten zullen voor het eerst in Europa te zien zijn op de Photokina-beurs van 25 t.e.m. 30 september in Keulen. Met de optische draadloze muis en het toetsenbord kunnen professionele presentatoren hun PC met een eenvoudige handbeweging tot op een afstand van 30 meter bedienen in de lucht zonder dat de muis een raakoppervlak nodig heeft of dat de apparatuur in zichtbare verbinding met de ontvanger moet staan. Gyration beschikt over verscheidene wereldwijde patenten voor de omzetting van driedimensionale beweging in computercommando's.

De Ultra Professional-producten zijn bijzonder geschikt voor surfen op het internet, het spelen van computerspelletjes en het geven van presentaties. De moderator kan met de muis vanuit elk punt in de kamer de presentatie bedienen zonder dat een bureaublad nodig is. Dat kan tot op 30 meter en zonder dat de gebruiker in directe lijn met de ontvanger hoeft te staan. De apparatuur zet driedimensionale beweging om in concrete computercommando's zodanig dat door een specifieke beweging van de hand de PC bijvoorbeeld van het internet- naar het powerpoint-programma springt. De Ultra Professional is bovendien de enige radiomuis die zowel op als verwijderd van het bureaublad gebruikt kan worden. Daardoor is ze ook geschikt voor dagelijks gebruik.

Deze eigenschappen danken de producten aan de GyroPoint- en Gyroscope-technologie die door de onderneming zelf ontwikkeld werden en waar wereldwijd een patent op genomen werd. In combinatie met de nieuwe energiebesparende RF-technologie (low-power radio) van Gyration bekomt men zo een vijftienmaal snellere en precieze navigatie van de cursor als bij optische muizen met een bewegingssensor.

Tom Quinn, CEO van Gyration: "Tijdens moderne presentaties wordt tegenwoordig vaak een tweede parallelle presentatie of een softwaredemo gegeven en een internet- of multimediatoepassingen getoond. De Ultra Professional-apparatuur helpt presentatoren bij het geven van een professionele voorstelling. Ze garandeert namelijk een flexibiliteit en zekerheid die geen enkele ander muis kan bieden."

Een overzicht van de kenmerken van de Ultra Professional Optical Mouse:

Bereik:
De Ultra Professional heeft de grootste mobiliteit van alle beschikbare muizen. Ze heeft een bereik tot 30 meter en functioneert in tegenstelling tot infraroodtoestellen eveneens buiten het directe gezichtsveld van de ontvanger.

Capaciteiten:
De Ultra Professional is uitgerust met de nieuwste RF-technologie. Zij zorgt ervoor dat gegevens met een snelheid van 80 Herz - i.pv. met een snelheid van 60 Herz bij traditionele apparatuur- getransporteerd wordt. Dat is vijftienmaal sneller dan muizen die met een bewegingsensor zijn uitgerust. Daarnaast is ze de enigste muis die zowel met als zonder bureaublad gebruikt kan worden.

GyroTools:
De Ultra Professional wordt geleverd met bijhorende presentatiesoftware waardoor men met een simpele handbeweging meer dan 80 presentatie-effecten kan commanderen.

Batterijverbruik:
De muis is uitgerust met een bijhorende oplader die ervoor zorgt dat de gebruiker 12-15 batterijen per jaar uitspaart.
Ontwerp:
De ergonomische bouw van de Ultra Professional-muis garandeert een aangenaam en makkelijk gebruik zowel op het bureaublad als in de lucht.

Voor fotomateriaal contacteer Sara Buytaert via sara.buytaert@newsenginepr.com
---
END

---
Over Gyration:
Gyration ontwikkelt innovatieve technologieën om driedimensionale menselijke bewegingen om te zetten in computercommando's. De paradepaardjes van de onderneming zijn de draadloze RF- en IR-afstandsbedieningen, muizen, toetsenborden en andere apparatuur die onderhevig is aan beweging. Tot haar klantenbestand behoren
overheidsinstellingen, ondernemingen, universiteiten en scholen. Het bedrijf werd opgericht in 1989 en is een private onderneming. Verder informatie vindt men op www.gyration.com.

Voor meer informatie
NewsEngine PR, Sara Buytaert, Museumstraat 12 bus 31, 2000 Antwerpen.
Telefoon: 32 3 260 96 47, fax: 32 3 237 23 25, e-mail: sara.buytaert@newsenginepr.com
Nederland: 31 20 567 21 70, fax: 31 20 567 21 77 Ref.:GYR0001-E176E