Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-10-2002
Persberichten district Heerlen (HP 15.10 uur) Donderdag 3 oktober 2002

Heerlen, man zwaar mishandeld:
Een 49 jarige inwoner van Heerlen is woensdagavond 2 oktober 2002 in een parkje langs de Schandelerboord en de Amalia van Somstraat te Heerlen door twee mannen zwaar mishandeld. Hij werd met diverse kneuzingen in zijn gezicht opgenomen in het ziekenhuis te Heerlen. Wandelaars hoorden woensdagavond omstreeks 21.00 uur een man om hulp roepen vanuit het parkje. De wandelaars troffen liggend op de grond een man aan die hevig bloedde in zijn gezicht, waarop de politie werd geïnformeerd. De hevig uit zijn gezicht bloedende man werd door de politie aangetroffen en bleek het slachtoffer te zijn geworden van een zware mishandeling. Per ambulance werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis waar hem medische hulp werd verleend en daarna opgenomen werd. Hij heeft zeer ernstige kneuzingen in zijn gezicht opgelopen.
Het slachtoffer had gedurende de dag met enkele vrienden het nodige aan Bacchus geofferd en had met beiden ruzie gekregen. Het tweetal schopte en sloeg het slachtoffer op een zeer ernstige wijze en belandde tijdens de vechtpartij al dan niet vrijwillig in de aldaar gelegen beek.
Beide geweldplegers werden door de politie niet aangetroffen. Hun identiteit is wel bekend bij de politie en naar hen wordt gezocht.

Kerkrade, achtervolging.
De politie heeft woensdagavond 2 oktober 2002 een 27 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden na een achtervolging. Ook de 24 jarige passagiere uit Kerkrade werd door de politie ingesloten. De bestuurder zal poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Twee politievoertuigen werden tijdens de achtervolging beschadigd Een politiepatrouille zag woensdagavond omstreeks 23.30 uur een personenauto voor de verkeerslichten op de Kruisstraat te Kerkrade stilstaan. De bestuurder werd herkend als een man die niet in het bezit was van een rijbewijs. De patrouilleauto werd gekeerd om de bestuurder te gaan controleren. De bestuurder had gezien dat de politieauto hem wilde gaan controleren waarna hij gas gaf en hij ertussenuit kneep. Er volgde een achtervolging waarbij de bestuurder de stoptekens van de politie negeerde en er diverse verkeersovertredingen werden gepleegd. Ook werd op de Kloosterboschstraat een geparkeerde personenauto aangereden. De achtervolging startte op de Kruisstraat in Heerlen en eindigde op de A-76 ter hoogte van Schinnen waar de auto van de vluchter klem werd gereden en de bestuurder alsmede een vrouwelijke inzittende aangehouden kon worden.
Tijdens de achtervolging probeerde de vluchter de politie af te schudden maar dat lukte niet. Onderweg remde de vluchtauto dermate sterk dat er rook onder de banden van de vluchtauto vandaan kwam. Het gevolg van de remmanoeuvre was dat de achtervolgende politieauto achter op de vluchtauto reed en daardoor behoorlijkje schade opliep. De beschadigde politieauto kon de achtervolging nog wel even voortzetten maar gaf kort daarna de geest omdat alle koelvloeistof door de aanrijding was weggelopen. Op de A-76 ter hoogte van Schinnen kon de vluchtauto klem gereden worden door meerdere politieautos. Een van de dienstvoertuigen werd hierbij beschadigd. Zowel de bestuurder als een 24 jarige inwoonster van Kerkrade die naast de bestuurder zat werden aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

De politie is nog op zoek naar een benadeelde bromfietser. Op de Breukerweg in Heerlen moest deze door het gedrag van de vluchtende automobilist het vege lijf redden door van zijn rijdende bromfiets te springen om een aanrijding te voorkomen. De politie verzoekt deze benadeelde zich te melden bij de politie in Landgraaf.