Ingezonden persbericht

Nieuwe ClearPath Plus-server van Unisys op basis van CMP-architectuur

Schiphol-Rijk, 3 oktober 2002 - Unisys heeft de nieuwe ClearPath Plus Server Libra Model 180 geïntroduceerd. Dit nieuwe mainframesysteem is ontwikkeld met het oog op maximale flexibiliteit in het gebruik van processoren en biedt optimale prestaties in bedrijfskritische omgevingen. De nieuwe server, die geschikt is voor de MCP-besturingsomgeving (Master Control Program, één van de twee Unisys-besturingssystemen), biedt 50 procent betere prestaties dan de eerdere ClearPath-modellen.

Dankzij de uitbreidbaarheid tot 40 processoren, nieuwe prestatiebeheer-tools en een nieuwe prijsstelling, kan de ClearPath Plus dienst doen als één enkelvoudig, gecentraliseerd bedrijfsysteem voor een variëteit van taken. Beheerders beschikken over de mogelijkheid om de rekenkracht steeds te verdelen over verschillende, onafhankelijke omgevingen wanneer dat nodig is. Dit draagt bij aan een kostenreductie die kan oplopen tot 70 procent. Het systeem kan ingericht worden met verschillende besturingssystemen. Doordat de rekenkracht dynamisch gewijzigd en toegewezen kan worden aan een applicatie die het zwaarst belast wordt, kan een bedrijf er bijvoorbeeld voor kiezen om de on line processen tijdens werkuren en de batchprocessen buiten de werkuren prioriteit te geven.

De ClearPath Plus Libra biedt verschillende nieuwe mogelijkheden die samen kunnen zorgen voor forse besparingen.
* Performance Redistribution - Deze technologie maakt het mogelijk om de verwerkingskracht binnen het mainframe toe te wijzen aan de applicaties die de meeste rekenkracht nodig hebben, deze zijn:
* Capacity on Demand - Beheerders kunnen binnen enkele minuten extra verwerkingskracht toevoegen wanneer dat nodig is. Wanneer de noodzaak voor extra capaciteit wegvalt, kan weer teruggegaan worden naar het beginniveau.
* Workload Pricing - Om de prijs van het systeem meer in lijn te brengen met het specifieke gebruik, biedt Unisys aanmerkelijke kortingen voor gebruik van partities voor applicatieontwikkeling.
Met de introductie van de ClearPath Plus Libra Model 180 heeft Unisys de transitie van de ClearPath-lijn naar de CMP-architectuur (Cellular MultiProcessing) afgerond. CMP combineert de kracht en inzetbaarheid van het mainframe met de flexibiliteit en de relatief lage kosten van open systemen.

Grote bedrijven die sterk afhankelijk zijn van technologie, zoals financiële dienstverleners - waar zelfs vijf minuten van niet-geplande downtime kan leiden tot omzetverlies - beschikken met de ClearPath Plus over keuzes in architectuur. Het systeem kan uitgerust worden met mainframebesturingssysteem MCP en met Microsoft Windows. Wat betreft processoren kan het systeem CMOS-processoren van Unisys combineren met Intel Xeon- of Itanium 2-processoren. Hierdoor is de ClearPath Plus een ideaal systeem voor consolidatie van werkbelastingen.

De ClearPath Plus Libra is de eerste server die voorzien is van Server Sentinel. Deze oplossing biedt gecentraliseerd systeembeheer en integreert de beheertechnologie voor Unisys-mainframes met omgevingen die gebaseerd zijn op Microsoft- en Intel-technologieën. De nieuwe server kan tevens optimaal profiteren van Unisys Storage Sentinel, waarmee heterogene opslagomgevingen efficiënter kunnen worden beheerd.

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De medewerkers van Unisys combineren expertise in systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur, servertechnologie en consulting met een consistente en praktijkgerichte aanpak. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.nl

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com