Gemeente Bergen op Zoom


Burgemeester praat na zijn vakantie met seniorenconvent

Vanochtend is burgemeester P. van der Velden tijdens zijn vakantie in Vietnam geïnformeerd over de perspublicatie van BN/DeStem van 2 oktober 2002 waarin melding wordt gemaakt van relaties tussen politieke partijen en het bedrijf Orion/Tranchant. Hij heeft met zorg kennisgenomen van de ontwikkelingen die zich voordoen met betrekking tot het dossier dat moet leiden tot een goede invulling van het Zeelandcomplex.
Van der Velden acht het van uitermate groot belang dat raadsleden zich in hun oordeelsvorming onafhankelijk en vrij opstellen; eenieder die in het besluitvormingsproces een rol speelt moet zich hiervan terdege bewust zijn. De integriteit van het lokaal bestuur mag niet ter discussie staan.
Het besluitvormingsproces van de lokale overheid moet te allen tijde transparant zijn.

In dit licht is het daarom van groot belang dat ook de besluitvorming rond dit dossier duidelijk is. De burgemeester is er van overtuigd dat de gehele raad deze opvatting deelt.

Gelet op het grote belang dat de burgemeester aan integriteit hecht, zal hij direct na terugkomst van zijn vakantie op maandag 14 oktober het seniorenconvent (dit zijn de voorzitters van de fracties in de gemeenteraad) bijeenroepen en met hen over deze zaak van gedachten wisselen. Hij zal dan een plan van aanpak voorleggen aan de fractievoorzitters. Vervolgens zal hij de pers nader informeren over het plan van aanpak.