Ingezonden persbericht


Macromedia coldfusion mx voor j2ee application servers, ibm websphere application servers en sun one NU BESCHIKBAAR

Nieuwe producten verlenen toonaangevende J2EE servers snelle ontwikkelingscapaciteiten

Utrecht, 3 oktober 2002 - Macromediaâ, Inc. (Nasdaq: MACR) kondigt aan dat Macromedia ColdFusionâ MX voor J2EE Application Servers vanaf vandaag beschikbaar is. Macromedia ColdFusion MX, de snelle server scripting omgeving voor het creëren van rich Internet applications, verrijkt de uiterst schaalbare, op standaarden gebaseerde JavaÔ technologie-architectuur met het bewezen gebruiksgemak en de productiviteit van ColdFusion. Macromedia ontwikkelde speciale versies van Macromedia ColdFusion MX voor IBM WebSphere Application Server, Sun ONE en Macromedia JRunÔ. U kunt proefversies downloaden op http://www.macromedia.com/go/cfmx/.

ColdFusion MX is gebouwd op een baanbrekend nieuwe architectuur, die op een zeer eenvoudige manier gebruik maakt van de schaalbaarheid, de betrouwbaarheid en de kracht van het Java-platform. Met behulp van de snelle ontwikkelingsmogelijkheden van de ColdFusion scripting-omgeving, kunnen de gebruikers hun ontwikkelingsprojecten veel sneller realiseren en hun applicaties ontwikkelen op een standalone ColdFusion server, of op toonaangevende Java application servers.

Voortaan kunnen ColdFusion developers en Java 2 Platforms, Enterprise Edition (J2EEÔ) developers dus gebruik maken van ColdFusion MX voor J2EE platforms om Java-objecten te delen. Deze handige mogelijkheid versnelt het ontwikkelingsproces aanzienlijk en vermindert de kosten voor de IT-bedrijven. ColdFusion MX stelt web application developers die niet vertrouwd zijn met Java-programmatie, bovendien in staat om eenvoudig applicaties te bouwen en te realiseren op IBM WebSphere Application Server, Sun ONE en Macromedia JRunÔ.

ColdFusion MX werd ontwikkeld door Macromedia en IBM, die hun krachten ook bundelen voor de verkoop, de marketing en de technische ondersteuning. IBM is de eerste J2EEÔ platform provider die een versie van ColdFusion MX zal verdelen.

ColdFusion MX for IBM WebSphere Application Server is rechtstreeks verkrijgbaar bij Macromedia en sinds eind september ook via Passport Advantage van IBM.

Macromedia en Sun Microsystems sloegen de handen in elkaar om ColdFusion MX for Sun ONE te ontwikkelen. Beide bedrijven zetten zich ook gezamenlijk in voor de verkoop en de marketing.

"ColdFusion MX for J2EE stelt de bedrijven in staat de bewezen productiviteit van ColdFusion te benutten en hun investeringen in Java-infrastructuur nog beter te laten renderen, stelt Jeff Whatcott, senior director, Macromedia. "Dankzij ColdFusion MX for J2EE kunnen mainstream developers hun projecten veel sneller realiseren, met aanzienlijk minder kosten, en tegelijk gebruik maken van alle mogelijkheden van het krachtige Java-platform.

De revolutionaire nieuwe ColdFusion Components-capaciteit van ColdFusion MX stelt de ontwikkelaars in staat om probleemloos codes in te kapselen en opnieuw te gebruiken om goed gestructureerde applicaties te bouwen. Deze applicaties zijn automatisch toegankelijk als web services of remote services voor Macromedia FlashÔ clients die gebruik maken van Macromedia Flash Remoting. Macromedia Flash Remoting verbindt de applicaties in de Macromedia Flash Player met server-side business logic en gegevens.

Het gamma ColdFusion MX for J2EE bevat ook het gloednieuwe ColdFusion MX for JRun, dat de klanten in staat stelt de capaciteiten van ColdFusion MX toe te voegen aan Macromedia JRun 4. Macromedia JRun 4 is de snelle, betaalbare en betrouwbare J2EE application server, die volledig compatibel is met J2EE 1.3. Hij combineert innovatieve clustering-technologie en web services in één product. Wie ColdFusion MX for JRun combineert met JRun 4, beschikt over een complete server-oplossing met een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding. Deze combinatie voldoet niet alleen aan de behoeften van enterprise Java developers, maar is ook bestemd voor mainstream web application developers, zodat de bedrijven meer resultaten kunnen behalen met minder middelen.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID

De producten uit het gamma ColdFusion MX for J2EE Application Servers zijn verkrijgbaar voor 3650 Euro per processor. Geoptimaliseerde versies van ColdFusion MX for Macromedia JRun, IBM WebSphere Application Server en Sun ONE kunnen nu meteen worden gedownload in de Macromedia Online Store op http://www.macromedia.com/go/buycfmx/. ColdFusion MX for BEA WebLogic Server zal later dit jaar verkrijgbaar zijn. Er zijn volume-licenties beschikbaar, evenals licenties voor het onderwijs en de overheid.

OVER MACROMEDIA
Macromedia (www.macromedia.com) helpt miljoenen designers en ontwikkelaars doeltreffende gebruikersbelevingen te creëren over de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie van rich Internet applications die de internetbeleving radicaal zullen verbeteren.

###

Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo, JRun en Macromedia Flash zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten of andere landen. Java, Jini, J2EE, EJB, JSP, Java Servlet en alle Java en Jini-merken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de V.S. en andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com

Macromedia Wim Muijsert Leads United Laureen Dix

Tel.: +31.30.750.4084 Tel : +31.24.397.8509

E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail:laureen.dix@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com