Besluitenlijst B&W Zevenaar

Nummer: 02.4641ONDERWERP:
Basisbibliotheek.ADVIES:

1. Het ambitiedocument van de gezamelijke bibliotheekbesturen in de Liemers vaststellen.

2. Financiële randvoorwaarden stellen bij het proces om te komen tot één basisbibliotheek in de Liemers.

3. Bibliotheekbestuur Zevenaar conform brief informeren.
BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. Realisering basisbibliotheek dient budgettair neutraal te verlopen, ook indien subsidie in het kader van de bezuinigingen wordt verlaagd.

3. Bibliotheekbestuur informeren.

TOELICHTING:
De besturen van de bibliotheken in de Liemers hebben een ambitiedocument opgesteld om te komen tot één basisbibliotheek in de Liemers. Dit betekent één organisatie met één bestuur, waarbij echter de huidige vestigingen in de verchillende gemeenten gehandhaafd blijven. De gemeente dient als subsidieverstrekker in te stemmen met dit document.

Nummer: 02.5097ONDERWERP:
Nieuwe straatnaamgeving voor de wijk Stegeslag Noord.ADVIES: De raad voorstellen de straten in de wijk Stegeslag Noord voor het zuid oostelijk deel de volgende straatnamen te geven: Veldlaan, Weidelaan, Vlaslaan, Klaverweide, Koolzaadhof, Roggehof, Tarwehof.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Door de renovatie die de Stichting Volkshuisvesting Zevenaar (SVZ) uitvoert aan de woningen in de wijk Stegeslag Noord is de weginfrastructuur van de wijk ingrijpend veranderd. Door het veranderen en voor een deel afbreken van de woningblokken en de bouw van nieuwe woningen is het noodzakelijk dat de huisnummering in de gehele wijk wordt aangepast. Doordat er enkele nieuwe straten bijkomen is gezamenlijk door de SVZ en de gemeente besloten ook voor de straatnamen in de wijk een nieuw plan te lanceren. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe straatnaamgeving voor het wijkdeel Stegeslag Noord.

Nummer: 02.5098ONDERWERP:
Verordening Rekenkamer-commissie Zevenaar.ADVIES: De gemeenteraad voorstellen de verordening Rekenkamer-commissie vast te stellen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Na de verkiezingen is het ''Dualisme'' ingevoerd voor het lokale bestuur. Dit betekent onder meer dat de gemeenteraad een sterkere controlerende taak krijgt. Om deze taak uit te voeren wordt een commissie ingesteld om speciale onderzoeken te doen naar de uitvoering van het gemeentebeleid. Deze commissie wordt Rekenkamer-commissie genoemd.

Nummer: 02.5052ONDERWERP:
Bouwaanvraag voor het renoveren van woningen aan de Hunneveldweg 17 in Zevenaar in opdracht van Stichting Volkshuisvesting Zevenaar, Postbus 40 6900 AA Zevenaar.ADVIES:
Bouwvergunning verlenen.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.5093ONDERWERP:
Vervolg artikel 19, lid 2, WRO-procedure ten behoeve van aanpassing Afdeling Tabaksverwerking van BAT.ADVIES:
Aanvraag en bouwvergunning c.a. ter inzage leggen voor eventuele indiening van zienswijzen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
De aanvraag om bouwvergunning c.a. heeft in het kader van voormelde procedure 14 dagen voor inspraak ter inzage gelegen. Er zijn geen inspraakreacties ingediend. De aanvraag c.a. wordt voor het vervolg van de procedure thans voor vier weken opnieuw ter inzage gelegd teneinde gelegenheid te bieden tot eventuele indiening van zienswijzen.

Nummer: 02.5095ONDERWERP:
Luierinzameling.ADVIES:
Overgaan tot gescheiden inzameling van luierafval door middel van een container op het aanbiedstation.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. Nagaan of meerdere aanbiedpunten kunnen worden gerealiseerd.
TOELICHTING:
Het is belangrijk zo veel mogelijk afval gescheiden in te zamelen, zodat hergebruik kan plaatsvinden. Luiers kunnen voor honderd procent gerecycled worden. Op het aanbiedstation zal daarom vanaf 1 januari 2003 een mogelijkheid komen om luiers aan te bieden.

Nummer: 02.4649ONDERWERP:
Naamgeving van de brug in de Babberichseweg.ADVIES:
1. De raad adviseren de brug in de Babberichseweg de naam Fergusonbrug te geven.

2. De brief van Dorpsverenging Oud Zevenaar voor kennisgeving aannemen.

3. . Raadsvoorstel vaststellen.


BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Aangezien het geen straatnaamgeving betreft maar de naamgeving van een kunstwerk in de Babberichseweg en de provincie de bevoegdheid tot naamgeving aan het college heeft overgedragen, besluit het college de brug de naam "Fergusonbrug" te geven.
2. Aanvullend wordt besloten de overige kunstwerken in de Betuweroute geen naam te geven.

TOELICHTING:
De tuibrug over de Betuwelijn in de Babberichseweg in Oud Zevenaar is reeds zonder er ruchtbaarheid aan te geven in gebruik genomen. De officiële opening zal op een later tijdstip plaatsvinden. Daarbij zal de brug de naam Fergusonbrug krijgen. Op de plaats waar de brug ligt is op 2 april 1945, één dag voor de bevrijding van Zevenaar, een Canadese soldaat gesneuveld. Het betrof de 19 jaar oude lance-corporal K.S. Ferguson, van de XII Manitoba Dragoons die samen met luitenant M.G. Farr een verkenningstocht uitvoerde. Voor de spoorwegovergang in de Babberichseweg werd hun scoutcar beschoten door een Duits antitankwapen. Ferguson overleed aan zijn verwondingen en is begraven op de Canadese oorlogsbegraafplaats in Groesbeek. Farr overleefde de aanslag en werd later onderscheiden met het Military Cross. De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar heeft voorgesteld de brug naar de gesneuvelde soldaat te vernoemen. Na overleg met de Provincie, de Babberichseweg is een provinciale weg, en met het Projectbureau Betuweroute is besloten uitvoering aan dit voorstel te geven en de tuibrug de ''Fergusonbrug'' te noemen. De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar heeft in samenwerking met de Canadese ambassade getracht nabestaanden of familieleden van de gesneuvelde soldaat op te sporen om hen van de naamgeving van de brug op de hoogte te stellen, maar is daarin tot op heden niet geslaagd. De datum van de officiële opening van de brug zal nader bekend worden gemaakt.

Nummer: 02.5107ONDERWERP:
Agenda's commissievergaderingen en lijst ingekomen stukken voor de raadsvergadering van 30 oktober 2002.ADVIES:
Commissie-agenda's en lijst ingekomen stukken aan het presidium voorleggen.BESLUIT:
Als volgt besloten:
Conform advies met inachtneming van enkele aangebrachte wijzigingen.

Nummer: 02.4746ONDERWERP:
Subsidieaanvraag voor het project ''Het langste gedicht van de Liemers''.ADVIES:
Een eenmalige bijdrage verstrekken van 1.365,00.BESLUIT: Als volgt besloten:
Conform advies onder de voorwaarde dat gemeente 25 exemplaren ontvangt.TOELICHTING:
Het project ''Het langste gedicht van de Liemers'' wordt georganiseerd door de Zevenaarse bibliotheek. Er zijn verspreid over het jaar verschillende activiteiten waarin dichters uit de regio en landelijk bekende dichters een rol spelen. Gelet op de aard van de activiteiten die toegankelijk en aansprekend zijn voor een breed Zevenaars publiek is een bijdrage uit het fonds culturele evenementen op zijn plaats.

Nummer: 02.5086ONDERWERP:
Vaststelling rekening 2001 en begroting 2003 Liemerse Muziekschool.ADVIES:
De raad voorstellen de rekening 2001 en de begroting 2003 van de LMS conform de concepten vast te stellen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
De Liemerse Muziekschool valt onder een Gemeenschappelijke Regeling, aangegaan door de gemeente Duiven, Didam, Rijnwaarden en Zevenaar. De raad van de centrumgemeente Zevenaar stelt jaarlijks de begroting en rekening van de Liemerse Muziekschool vast.

Nummer: 02.5077ONDERWERP:
Vervanging HP/9000.ADVIES:
De raad voorstellen goedkeuring te geven voor de vervanging van de HP/9000, de opdracht voor levering te geven aan Centric en voor de financiering een lease-overeenkomst af te sluiten met Econocom.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.5079ONDERWERP:
Veiligheidsgevolgen Betuweroute in de gemeente Zevenaar.ADVIES: Voorstel ter kennisgeving voorleggen aan de commissie Algemene Zaken.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. Portefeuillehouder ruimtelijke ordening is eveneens aanwezig.
3. Leden commissie Grondgebied op de hoogte stellen dat deze informatie wordt gegeven.

TOELICHTING:
De gemeente Zevenaar hecht er grote waarde aan dat wanneer de Betuweroute spoorlijn in gebruik wordt genomen, deze aan alle veiligheidseisen en -normen zal voldoen. Door het gemeentebestuur worden maximale inspanningen verricht om de veiligheid van de burgers te waarborgen. De ontwikkelingen hieromtrent worden op de voet gevolgd.

Nummer: 02.5080ONDERWERP:
Inzamelen bladafval.ADVIES:

1. Op drie zaterdagen in de herfst bladafval inzamelen.
2. Financieren uit het reinigingsfonds.

BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Punten 1 en 2 conform advies.

2. Na afloop aktie evalueren.

3. Aandacht voor goede communicatie.


TOELICHTING:
In de herfst ligt er veel blad op de weg en in de tuinen.Vaak is dit afkomstig van ''gemeentelijke'' bomen. Door de komst van diftar zijn mensen wat minder bereid dit blad in hun eigen afvalbak aan te bieden, omdat er kosten aan zijn verbonden. Om tegemoet te komen aan de zelfwerkzaamheid van de burgers, kunnen bewoners dergelijk bladafval op drie zaterdagen gratis aan de weg zetten.

Nummer: 02.5083ONDERWERP:
Contacten met reïntegratiebedrijven.ADVIES:
Akkoord gaan met de opgestelde contracten.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
In het kader van de aanbesteding van reïntegratieactiviteiten heeft het college van B&W op 30 juli 2002 besloten om een drietal opdrachten te gunnen aan een drietal bedrijven (Argonaut, Motivaktie en King, besluitnr. 02.4045). De definitieve afspraken met deze bedrijven zijn nu in contracten vastgelegd.

Nummer: 02.5084ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering van B&W van Zevenaar d.d. 24 september 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.5085ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 18 t/m 25 september 2002.ADVIES: Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.5032ONDERWERP:
Inspecties kinderopvangvoorzieningen.ADVIES:
Kosten inspectie ten laste laten komen van de gemeente.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Inspecties van kindercentra worden uitgevoerd door de GGD Arnhem. Omdat de gemeente opdrachtgever is en omdat hiervoor rijksgelden beschikbaar worden gesteld, dient de gemeente de kosten hiervan te gaan dragen.


---

© 2001/2002 - Gemeente Zevenaar